home Design, livsstil & Mode 7 tips der kan forbedre dit parforhold

7 tips der kan forbedre dit parforhold

Har du udfordringer med at få dit parforhold til at fungere og har du brug for et lille kærligt indspark eller lidt inspiration til dit parforhold – så er her 7 tips, som helt sikkert kan forbedre dit parforhold og dit kærlighedsliv.

1. Lav en Konkret målsætning
Ved at tænke over en målsætning for dit kærlighedsliv og dit parforhold, vil du opleve en markant større chance for at få et passioneret og meningsfuldt kærlighedsliv. Når du skriver alle dine ønsker, behov og visioner ned, vil du få mere klarhed over hvad det lige præcis er du forventer af et parforhold. Hvad vil du gerne have ud af dit parforhold? Kan du gøre noget nu der bringer dig tættere på målet?

En anerkendt parterapeut i Odense udtaler:

“Kærtegn og kys er et helt fundamentalt behov hos alle mennesker og derfor skal det naturligvis indgå i alle parforhold”

2. Tid sammen til at være kærester
Har I afsat tid til at være sammen hvor det kun er jer? Hiv evt. en dag ud af kalenderen eller indfør en fast kærestedag en gang om måneden. Giv hinanden den nødvendige tid til at være sammen helt uden børn og hverdagens praktiske gøremål. Det vil kunne genoplive parforholdet og skabe en helt ny relation imellem jer.

3. Væk med problemerne

Oplever I mange problemer, konflikter over småting i parforholdet, så er det en god idé at lave en liste over de ting, som volder dig problemer og få dem derefter ryddet af vejen. De forsvinder nemlig ikke bare af sig selv, og især i parforhold læger tiden ikke alle sår. 

4. Lokalisér dine behov
Hvis du ofte føler dig frustreret og lige ved at gå ud af dit gode skind er det sandsynligvis fordi du har en række behov som ikke bliver mødt. Alle mennesker har nogle helt grundlæggende behov og det er umuligt at slippe af med sin frustration, før du får taget hånd om dine behov. Find ud af hvad det er du har brug for, så bliver det lettere for dig selv og for din partner at imødekomme dem.

Anerkendt parterapeut i Århus udtaler:

“Mange par går rundt og bliver frustreret på hinanden fordi de ikke får tilfredsstillet nogle helt grundlæggende behov. Så få styr på dine egne behov og tal med din partner om dem”.


5. Flirt og forfør hinanden
Flirt beriger forholdet med intimitet og nærhed, som er super afgørende for et velfungerende parforhold. Kig eksempelvis din partner dybt i øjnene og smil. Skriv søde beskeder til hinanden i løbet af dagen eller forestil dig, at du driller din partner på en sød måde med dit blik. Flirt kan genskabe følelsen af at været nyforelsket og det virker fantastisk i et parforhold.

6. Giv hinanden komplimenter
Langt de fleste mennesker elsker at få ros og anerkendelse. I kan eventuelt lave en morgenrutine hvor i starter dagen med at give hinanden et kompliment. Det kunne eksempelvis vis være lige når I er på vej ud ad døren eller ved at skrive en sød SMS midt på dagen. I kan også skrive små sedler til hinanden, som I lægger på køkkenbordet – det er altid super fedt at blive overrasket.

7. Kærtegn hinanden

Hvis jeres parforhold er ramt af manglende sexlyst, så oplever mange at kys, intimitet  og kærtegn desværre også forsvinder. Her er det en fordel at i fokuserer på at kysse og kærtegne hinanden uden at det nødvendigvis skal føre til sex. Det er en god måde langsomt at komme tilbage til et kærligt og velfungerende parforhold med masser af nærhed, kys og kram –  og det er jo det de fleste gerne vil have.

Hvis du føler der mangler noget i dit liv eller i dit parforhold kan det være en god ide at gå i parterapi. I parterapi vil I kunne hjælp at få struktur ind i hverdagen, forbedre jeres kommunikation og mindske konflikterne. I parterapi vil I få nogle gode og helt konkrete værktøjer som I kan arbejde med i jeres parforhold.

One thought on “7 tips der kan forbedre dit parforhold

  1. Tak for gode tips til parforholdet og til at holde gnisten tændt. Jeg oplever, at det at kunne tale om og være sammen om det dybere der vækker sårbarhed, også er noget af det smukkeste, Min partner og jeg oplever at det skaber et godt fundament for et langt, romantisk og kærlighedsfyldt forhold. Vi bruger det til at få talt om dybere følelsesmæsssige mønstrer og (ofte ubehagelige) oplevelser, som kan danne grobund for konflikter og adskildthed. Det hjælper os til at bevare en stærk følelsesmæssig kontakt og undgå adskildthed. Så jeg kunne tilføje et 8. tips der hedder noget i retning af: Lær at tale sammen om det svære og sårbare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *