home Hus, Have & Auto Om Stål Carporte

Om Stål Carporte

Om Stål Carporte

Mange mennesker foretrækker en stål carport, fordi det er meget lettere at konstruere end en garage, ligesom den er mere hårdfør end en lignende i træ. Hertil kommer, at omkostningerne er meget lavere at bygge en stål carport end en garage. En anden fordel i forhold til garagen, er også at bilen faktisk tørrer hurtigere i en carport, pga. vinden.

Stål carporte er den bedste mulighed du har, hvis du er på udkig efter en stærk, solid og holdbar struktur, for at beskytte mod kulde, regn, sol, og vind – ja selv mod orkaner. Stål carporte er så godt, hvis ikke bedre end en traditionel carport i træ eller beton. Stål carporte er ikke kun billigere end deres tilsvarende i træ og mursten/beton, de er også mere holdbare, korrosionsbestandige og kan tilpasses.

Stort set alle de stål carporte der sælges i dag er enten galvaniserede – eller galvaniserede og pulverlakeret, for at de har den optimale holdbarhed. Så hvis du er i snak med en producent, så sørg for at spørge dem; om den har fået en galvanisering eller om hvilken behandling stålet har fået.

En af de Danske producenter der kan anbefales, hvor deres stål altid er galvaniseret, eller galvaniseret og pulverlakeret er ”Dansk Stål Design”, og kendt under navnet ”Carporte.dk”.

 

Stål Carporte

Carport i galvaniseret stål

En carport i galvaniseret stål har mange flere fordele frem for en traditionel carport af træ. Galvaniseret stål ruster ikke, den holder meget længere – og kræver ikke samme vedligeholdelse som en Carport i træ.

En carport i stål er også meget ”lettere” at se på, og den kan dermed være med til at give huset et mere moderne look. Carporte i stål kan leveres som færdige samlesæt, dette er ofte via byggemarkeder – De kan også leveres inkl. opsætning – Dette kan klart anbefales, hvis ikke du er en handy-mand.

En carport i galvaniseret stål, leveres fuldt udstyret, dvs. i tagets sider, er der indbygget tagrender, og nedløbsrør. Man behøver derfor ikke ud og investere i alt muligt ekstra. Det endvidere ofte nemt at udvide en enkelt carport til dobbelt carport – Spørg der hvor du køber, om det er muligt med din model – hvis det ønskes på et senere tidspunkt.

Hvis man gerne vil inkludere træ, da sælges der flere carporte modeller – hvor siderne kan lukkes af med træ. Flere modeller få også med indbygget redskabsrum. Hvis du ikke ønsker træ, men stadig træ-look – Så køb en stål carport med Hardy-plank, der er en hårdfør ”plast-plade” der ligner træ.

 

Hvilke regler gælder for carport og garage?

Lige en sidste ting – Når du skal i gang med at bygge en garage eller carport, er det i første omgang vigtigt at undersøge, om du skal søge byggetilladelse til projektet. Alt efter om du bor i et rækkehus eller et fritliggende enfamiliehus gælder der forskellige regler for, hvor stort du må bygge uden at søge om tilladelse.

2 thoughts on “Om Stål Carporte

    1. Hej Allan, nu er det ikke mig der har Carporte.dk, men tænker du skal ringe til Bjarne på +45 22 41 96 39. Som du kan læse på deres side, så bliver 80% af deres carporte lavet på specielmål. Derfor er det nemmest at ringe eller sende en e-mail angående pris til Carporte.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *