home Blandet Erhverv Gode råd til personlig udvikling

Gode råd til personlig udvikling

Gode råd til personlig udvikling

Personlig udvikling’ lyder måske ikke af meget, men det er faktisk et anerkendt begreb indenfor psykologi. Det er i korte træk en proces, hvor en person forandrer sig og bliver en bedre og mere autentisk udgave af sig selv.

Personlig udvikling har mange positive medvirkninger – det giver øget indsigt i en selv og ens identitet, gør en mere selvsikker og forankret, og gør det nemmere at opnå ens potentiale. Efter at have gennemgået en personlig udvikling bliver drømmene meget nemmere at opnå, og ens livskvalitet bliver generelt bedre.

Derfor er psykoterapi vigtigt

Det er dog ikke altid, at folk er i stand til selv at forandre sig. Det kan være at de har en fortid, der gør det svært for dem at rive sig løs, eller at de mangler viljen til at skabe vedvarende forandring. Man kan være stressede pga. job eller ting i hverdagen, som nager – her kan psykoterapi være en god hjælpende hånd til at bearbejde stress. Det er derfor godt, at der findes folk der er uddannede i at hjælpe mennesker på den rette vej. At gå til terapi kan være den eneste måde folk kan konfrontere deres problemer, og få hjælp til at overkomme dem. Det skyldes, at det nogle gange kræver en udefrakommendes indsigt for at kunne belyse ens blinde punkter, og afsløre de virkelige årsager til ens adfærd.

Hvad kan man med en psykoterapeutisk uddannelse?

Det er naturligvis ikke enhver, der er i stand til at udføre terapi. Som med så meget andet, kræver det den rigtige træning, før man er i stand til se igennem folks adfærd og forklaringer og se de underliggende forhold. Man skal være i stand til at kunne lytte til folk, og selv lede dem til de rigtige konklusioner, og man skal være i stand til at vurdere hvad og hvornår man selv skal komme med input. At tage en uddannelse i psykoterapi er måske hårdt arbejde, men den indsigt man får i andre mennesker gør det hele værd.

 

Links

Ramt af Stress? Læs mere eller Kontakt Stressbearbejdning.dk

Psykoterapeut Uddannelse – Læs mere eller kontakt Vedfelt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *