Økonomisk rådgivning handler ikke blot om at se på tal, men også om mennesket bag.
Madforbrug fylder en stor del af vores budget, hvorfor det er vigtigt at kaste et blik på.
I Danmark smider vi mad ud for næsten 16 mia. kr. om året – penge vi kunne bruge andre steder i budgettet.
Vi skal spise hver eneste dag, og derfor er mad er en stor del af vores hverdag og økonomi.
Her er nogle tips og tricks til, hvordan du undgår at
bruge for mange penge på mad og sparer penge på bedre pengevaner hverdagen.
Tip 1: Lav en madplan
Når du har en madplan, har du noget konkret at forholde dig til, og har mindre risiko for at falde i “rabat-fælderne”. Rabatter er gode at holde øje med, og tage udgangspunkt i – men lad dig ikke lokke til at købe noget du ikke har brug for.
Tip 2: Undgå madspild.
Enhver lille forandring påvirker det større billede.
Hvis du i supermarket har købt mere end du behøver, så lær at kombiner ingredienser, så du kan bruge resterne.
Rester kan måske blive næste dags forret. Vær kreativ!
Tip 3: Genbrug!
Drop de billige plastikposer, udgiften løber op i sidste ende, de har en kort holdbarhed og produktionen forurener miljøet. Brug hellere en taske eller mulepose – eller genbrug din plastikpose.
Tip 4: Gør det selv
Spar på dyre kantineordninger eller take away ved at lave dine egne madpakker. Det kan fx være nogle rester på egne hjemmebagte brød.
Tip 5: Frys ned.
Hvis du ikke føler du har tid til at gøre det hele selv, kan det være en løsning at lave store mængder mad, også fryse det ned. Det kan også være en hjælp de dage, hvor du har travlt og er tilbøjelig til at købe take away. Alt fra grøntsager, pålæg og brød kan du fryse med. Hvis du ikke når at få det spist før sidste salgsdato.
Du behøver ikke anvende alle tips fra begyndelsen af, prøv dig frem og tilpas de tips der giver bedst mening for dig og din hverdag.
Mvh
PrimaLiva