home Penge & Økonomi Aerogels Quartzene – Fremtidens isolering

Aerogels Quartzene – Fremtidens isolering

Aerogels er nanomaterialer, der betragtes som de bedste isoleringsmaterialer i verden; 10 cm2 aerogel tilbyder to gange isoleringseffekten sammenlignet med 10 cm2 af et isoleringsmateriale som mineraluld!

Problemet er, at det ikke har været muligt at producere aerogel til en pris, der er lav nok til, at de kan være andet end et nicheprodukt, indtil nu. Svenska Aerogel har udviklet et aerogel-type nanomateriale “Quartzene®”, som kan produceres med en reduktion på 70-90% af den nuværende produktionsomkostning. Dette vil muliggøre en markedsoptagelse af denne aerogel på tværs af en række industrisegmenter i EU og globalt.

Quartzene – Mange anvendelses muligheder

Quartzene® har mange anvendelses områder, og kan bruges som isolering på alt fra bygninger og husholdningsapparater til mademballage. Dette er vigtigt, da effektiv isolering er afgørende for at løse problemet med klimaændringer. Især i betragtning af at bygninger står for 40% af energiforbruget og 36% af CO2-emissionerne i EU (CO2-Udslip, red.). Brug af Quartzene® som termisk isolering i eksisterende bygninger i EU kunne potentielt reducere CO2-emissionerne fra opvarmning og afkøling med 42% (353 millioner tons om året).

I et foreslået EU projekt vil Svenska Aerogel tillade tre europæiske virksomheder og et selskab fra SydKorea at udføre den endelige verifikation af Quartzene® som isoleringsmateriale på, på den store skala i et driftsmæssigt miljø. Projektet vil også verificere det endelige design af de første fremtidige fuldskala produktionsanlæg, som Svenska Aerogel eller dets kunder (via licensaftaler) har til formål at operere i EU.

Ved projektets afslutning er Quartzene® klar til kommerciel brug som isoleringsmateriale (dvs. TRL 9) og i 2. kvartal 2018, vil det blive stillet til rådighed for en række kunder, nogle der allerede har indgået aftaler med Svenska Aerogel. SMV-instrumentet vil derfor være afgørende for at lette markedsoptagelsen og kommercialiseringen af ​​Quartzen®.

Stor fremtid for Svenska Aerogel

Svenska Aerogel forventer, at projektet vil føre til en omsætning på € 25,7 mio. Og en EBTIDA på næsten € 15 mio. I 2022. Derfor også at det vil være et super godt aktiekøb nu. Da patent og fremtidsmulighederne er enorme for dette produkt og firma. Enkelte personer med indgående kendskab produktet og aktieeksperter spår derfor, at aktien i løbet et perspektiv på 5 år (i 2023), kan være på et niveau af 300 til 350 svenske kroner. Dette skal ses i lyset af, at aktien pt. kan købes til 5,50 svenske kroner.

 

Kilder mm.:

https://cordis.europa.eu/project/rcn/203336_en.html

https://www.aerogel.se/sv/ – SVENSKA AEROGEL ABS, 803 09 GAVLE, Sweden

https://www.nordnet.dk – Aktiekøb og kurser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *