home It & Internet Computeren er vores bedste ven! Gode tips til hvordan du holder venskabet!

Computeren er vores bedste ven! Gode tips til hvordan du holder venskabet!

TIPS! Sådan holder din computer længere

I følgende artikel giver vi nogle gode tips til hvordan du forlænger din computers levetid. Vi har lavet tre godt råd, du kan tage til efterretning! Rådene bygger på vores erfaringer, og derudover er de til rimelighed lette at følge.

 

#1 BESKYT: Hold vira langt væk fra din computer!

#2 OPDATÉR: Hold programmerne up-to-date!

#3 FOREBYG: Installér kun de programmer du skal bruge

 

#1 BESKYT

Du skal altid beskytte din computer mod eventuelle virus, der er i omløb. Du kan se på det som humant liv. Vi tager mere tøj på om vinteren, og solcreme på om sommeren. Det er vigtigt at beskytte sig mod det der kommer ude fra. Først og fremmest er det vigtigt at holde alt ”ondt” ude, ondsindede programmer er til fare for computerens levetid, og vil langsomt inficere din computers programmer, langsommeliggøre dem og til sidst nedbryde din computer. Virusprogrammer hjælper dig med at holde øje med angreb fra e-mails, andre filer og hjemmesider. Her scanner programmet eventuelt indtrængende vira. Det er derfor også vigtigt at du husker at køre virusprogrammet ofte. Derudover kan det også være en fordel at have en såkaldt firewall. Som navnet indikere, er det en væg der ikke så let gennemtrænges. Dette er et værn mod kriminelle.

 

#2 OPDATÉR
Det er vigtigt at huske at holde alle programmer opdateret. Dette gælder ikke kun firewall og antivirusprogrammer. Dette er vigtigt fordi programmer, der ikke er opdateret til fulde, kan skabe sikkerhedshulller, hvilket kan ses som en ”bagdør” til din computer. Hvis du derfor ikke får opdateret dine programmer, vil kriminelle, vira og ”orme” få adgang til din computer, dette gælder også hvis du har en firewall installeret. Du kan med fordel slå automatisk opdatering til på disse programmer.

 

#3 FOREBYG

Du skal kun hente de programmer fra de netsteder du har en tillid til. Derudover skal du kun hente programmer du har brug for. På denne måde er det også nemmere for dig at holde den update. Hvis du installerer et program, du alligevel ikke ønsker på din computer, nytter det ikke blot at slette programmet. Dette kræver en afinstallation.

 

Vi har mere end 25 års erfaring i branchen!

 

Med venlig hilsen

Ingolf Olsen,

Pro-Consult

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *