home Design, livsstil & Mode D-Vitamin er vigtigt, når du venter baby

D-Vitamin er vigtigt, når du venter baby

Kære Læser,

Overvejer du at blive gravid, eller er du allerede gravid, og ønsker at give dit barn de bedste nærende forudsætninger, så læs med her!

Sundhedsstyrelsen: “Alle gravide anbefales et dagligt D-vitamintilskud på 10 mikrogram gennem hele graviditeten”

Sundhedsstyrelsen anbefaler*, at gravide tager tilskud af folsyre, D-vitamin og jern.
Ydermere anbefaler sundhedsstyrelsen, at gravide får tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.

Mange har et lavt D-vitamin niveau især i vinterperioden, da solen er en af vores hovedkilder til D-vitaminet. D-vitamin bidrager ikke blot til stærkere knogler, vitaminet medvirker også til, at kroppen optager kalk, fosfor og andre mineraler, som medvirker til en sund cellevækst og celledeling, immunforsvar og immunfunktion, hjernefunktion og -udvikling, energi, blodsukker og forbrænding, hjertepumpefunktion og styrkelse af muskler og led.

Med andre ord: Du kan altså forbedre dine knogler, celler og dit immunforsvar ved et D-vitamin tilskud, som naturligt styrker dig og dit barns sundhed.

Symptomer på D-vitamin mangel

Du behøver ikke nødvendigvis en lægeerklæring, for at konstatere D-vitamin mangel.
Det er både en tids- og ressourcekrævende proces, som kan spares væk, hvis du er opmærksom på dig og din krops velvære. Føler du dig svag og træt, er i dårligt humør, og måske endda har hårtab, så er disse symptomer indikatorer på, at du ikke får dækket din krops D-vitamin behov.

Ifølge sundhedsstyrelsen får de fleste danskere blot 2-4 µg D-vitamin af kosten, ud af de anbefalede 10 µg D-vitamin, derfor anbefales det, at man gør en indsats for at få den daglige dosis.
Det kan være svært og dyrt, at finde overskud til at gøre en ekstra indsats via kosten.

Der er flere måder at sikre dit D-vitaminniveau på!

Solen er en af de vigtigste kilder til D-vitamin, da huden har en stor kapacitet til at danne D-vitamin i løbet af få minutter. Er du derfor så heldig, at solen skinner og du har mulighed for at nyde den, så undgå at tildække kroppen! I øvrigt viser forsøg, at solcreme ikke bremser D-vitamin tilførslen.

Alternativt kan du få dit D-vitamin i kosten, eller som kosttilskud.
Et naturligt alternativ kan være igennem D3-vitaminkapsler eller fiskeolie, som er en nem og naturlig måde, at sikre dit daglige D-vitamin. D-vitamin kapsler kan både sluges og tygges, og er en nem og effektiv måde at opnå den rette mængde D-vitamin.

Det behøver derfor ikke være et stort projekt, med omsætning af din kost.
Du kan sagtens starte på at øge din og dit barns sundhed, allerede i dag.

God (for)bedring!

*Kilde: Sundhedsstyrelsens hjemmeside, opdateret 17. maj 2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *