home It & Internet Danmark er et streamingland

Danmark er et streamingland

Det er kun en håndfuld år siden, at Netflix indtog det danske marked, og nærmest med et gjorde os afhængige af streaming. Lige siden den amerikanske gigant bragede ind i de danske stuer, er det kun gået en vej med streamingen og det er fremad. Udover Netflix er tjenester som HBO Nordic, Viaplay, C More, Amazon Prime, TV2 Play og naturligvis DR’s gratis app virkelig vundet frem, og vi er vilde med at se hvad vi vil – når vi vil.

En ny undersøgelse viste eksempelvis, at danskerne er dem der bingeracer mest i Europa, og på verdensplan er vi kun overgået af USA og Canada. Til dig der ikke lige er med på hvad bingeracing betyder, så er det, når man ser en hel serie på under 24 timer, efter den er udkommet på en streamingtjeneste som eksempelvis Netflix. Bingeracing kommer af bingewatching, der betyder at man ser minimum tre afsnit i træk af en serie.

Krav til internettet

En anden ting der også er sket med udviklingen inden for streaming, er at kvaliteten er blevet bedre og bedre. I starten var der mange der anfægtede at det ikke kunne hamle om med TV signalets HD signaler, men det er efterhånden den skrøne, der ligger tilbage i tiden, ikke mindst efter 4K er blevet introduceret, og er længder foran hvad det traditionelle tv signal kan præstere.

Det sætter dog også krav til vores bredbåndshastigheder, at i streamer mere og mere indhold, og det bliver tungere og tungere. Derfor er der også mange der oplever problemer med at streame, fordi deres forbindelser simpelthen ikke er hurtige nok.

Hvis du oplever problemer kan du finde en oversigt over det billigste og hurtigste bredbånd her, og som udgangspunkt skal du have minimum 50mbit, hvis i er mere end en i husstanden der streamer og meget gerne 100mbit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *