home Konkurrencer, Sport & Spil Er Ronaldo / Messi æraen forbi?

Er Ronaldo / Messi æraen forbi?

Det føles næsten helt uvirkeligt at stille spørgsmålet:

“Er Ronaldo-/Messi-æraen forbi?”

Årets Champions League-kvartfinaler kunne i hvert fald tyde på det.

For selvom Lionel Messis seks Ballon d’Or-titler, der er beviset på verdens bedste fodboldspiller, og Cristiano Ronaldos fem titler er særdeles imponerende, så skal vi måske begynde at vænne os til tanken om topfodbold uden de to koryfæer.

For det er i denne sæson nemlig første gang i hele 16 år, at der skal spilles Champions League-kvartfinaler, uden at hverken Messi eller Ronaldos hold er i blandt de otte kvartfinalister.

Først var det Cristiano Ronaldo og Juventus, der ganske dramatisk og ikke mindst overraskende blev slået af portugisiske FC Porto over to kampe i ottendedelsfinalerne. For selvom Juventus vandt 3-2 i tirsdagens opgør, som endte i forlænget spilletid, så var det Porto, der trak det længste strå på reglen om udebanemål.

Dette bliver den første Champions League-sæson uden Messi eller Cristiano Ronaldos hold i kvartfinalen siden 2004/05.

Onsdag aften blev det så Lionel Messi og Barcelonas tur til at lide et exit i verdens fineste klubturnering i fodbold, efter at det spanske mandskab kun fik 1-1 mod Paris Saint-Germain. Da første opgør mellem de to topklubber endte 4-1 til Paris, var der derfor ikke meget at gøre for Barcelona, selvom Messi fremviste et sandt drømmemål.

Bundlinjen? Hverken Messi eller Ronaldo er at finde i kvartfinalerne for første gang siden 2004/2005-sæsonen.

Har vundet ni Champions League-titler tilsammen

Ret skal selvfølgelig være ret. Messi var kun en del af Barcelonas Champions League-hold til og med ottendedelsfinalen i 2005/2006-sæsonen på grund af en skade. Han var derfor ikke en del af det hold, der senere i turneringen sikrede sig Champions League-trofæet i finalen mod Arsenal, men en del af fortjenesten, det havde han.

Ronaldo og Manchester United var tæt på at nå kvartfinalerne helt tilbage i 2003/2004-sæsonen, hvor det sjovt nok også var FC Porto, der stod i vejen for videre avancement. Senere i den turnering vandt Porto trofæet.

I de 16 år, der er gået, har de to verdensstjerner vundet Champions League-trofæet hele ni gange. Messi fire og Ronaldo fem – en med Manchester United og fire med Real Madrid.

Ronaldos håb om det sjette trofæ har dog lidt et knæk, siden han i 2018 skiftede Real Madrid ud med Juventus. Faktisk er det ikke lykkedes holdet at spille sig i semifinalen i de tre sæsoner, Juventus og Ronaldo har været et Champions League-par.

Mange tidligere titler eller ej. Det er svært at forestille sig en fremtid med Champions League-slutspil uden hverken Ronaldo eller Messi, der har været altdominerende siden midten af 00’erne.

Men måske skal vi bare vænne os til, at Ronaldo og Messi bliver byttet ud med Kylian Mbappé og norske Erling Braut Håland. Sidstnævnte er i hvert fald ved at slå sit navn fast i Champions League-sammenhæng, efter at han i tirsdags scorede sit 19. og 20. mål i kun 14 Champions League-kampe. Ganske imponerende.

Imponerende har Messi og Ronaldos karrierer også været, og selvom det ikke skulle blive til flere kvartfinaler, så har de bestemt gjort et indtryk i verdens fineste klubturnering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *