home Design, livsstil & Mode Fodproblemer? Bare rolig, det kan behandles

Fodproblemer? Bare rolig, det kan behandles

Forøg din livskvalitet med det rette fodtøj

Det er ikke kun ældre, der oplever problemer med fødderne, og det er bestemt heller ikke undtagelsen at mange unge oplever fodproblemer. Vi belaster vores fødder hver dag. Fra vi står op til vi går i seng igen, går vores fødder meget igennem – og det kan mærkes.

Hvor ofte oplever du smerter i fødderne?

Der kan være en masse grunde til, hvorfor man oplever smerte i fødderne. Uanset om du oplever dem i løbet af dagen eller først opdager det, når du smider fødderne op på sofaen om aftenen, så er det noget du skal passe på med. Fra vi som helt små begynder at gå, belaster vi vores fødder. Udover at skulle bære rundt på hele vores kropsvægt, så går vi rundt på en masse forskellige overflader – og oftest i forkert fodtøj.

De fleste sko, der bliver produceret og solgt i dag, har størst fokus på udseendet. Og det har vi det helt ok med, for det har vi også for det meste selv. Vi vælger ikke sko ud fra komfort, vi vælger sko ud fra stil og udseende. Oftest går vi så meget op i det, at vi hellere vil have vores fødder til at tilpasse sko, fremfor at finde sko, der er tilpasset vores fødder. Og allerede her begår vi den første fejl.

Sådan vælger du de rigtige sko

Misforstå ikke – du skal kunne lide de sko, du går i. Men find gerne nogle, der også passer godt på dine fødder, du vil takke dig selv hver aften!

Først og fremmest vil vi anbefale, at du finder en sko, der lader dine fødder ånde. Derudover er det bedst, hvis sålen på skoen er fleksibel og kan følge dine fødders naturlige gang, hver gang du tager et skridt. Sålen må forresten også gerne være stødabsorberende. Har dine fødder brug for særlig støtte, så er det en rigtig god idé med en hælkappe, til at holde foden på plads.

Professionel rådgivning og fodpleje derhjemme

Hos KLINIK FOR FODTERAPI v/ Lone Littré og Janne Hovgaard i Helsingør, er det muligt at modtage fodbehandling. De tilbyder samtidig også at rådgive i selvpleje af fødderne og ikke mindst i det rette fodtøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *