home Penge & Økonomi Forbrugslån eller banklån?

Forbrugslån eller banklån?

Skal du ud og låne, men er i tvivl om de mange former for lån og de mange steder at låne? Hvis du er, så er der ikke noget at sige til det, du kan efterhånden finde långivere alle steder og ligeledes tage lån alle steder. Der er dog stadig stor forskel på hvilket lån du vælger og hvor du vælger at tage dem, det er derfor vigtigt at du få styr på hvilken type lån og hvor du skal låne, før du begynder at sammenligne priser. I dette indlæg kan du få lidt mere viden om hvad et forbrugslån er, hvad et banklån er, og hvad du eventuelt har brug for.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er et lille lån, der skal betales tilbage i løbet af kort tid. Der stilles mindre krav til låntager, ved et forbrugslån. Renten er høj på dette lån, det er dog ikke et lån du skal have over længere tid og derfor skal man ikke blive skræmt af renten. Forbrugslån skal primært bruges hvis ens løn er forsinket eller man har en uforudset regning sidst på måneden. Et forbrugslån er ligesom alle andre lån, ikke en forlængelse af din normale indkomst og skal derfor ikke bruges til at lave vild shopping tur. I dag kan du få forbrugslån i mange forskellige former, såsom SMS lån, kviklån og minilån, hvilket i bund og grund er det samme.

Hvad er et banklån

Et banklån er et større lån, der er beregnet til at skulle betales tilbage over en længere periode, låner man penge i banken er det for det meste til større investeringer såsom bil, lejlighed eller en båd. Banklån findes i forskellige former såsom andelsboliglån og billån.

Hvad lån skal jeg så vælge?

Ønsker du blot et lille lån som du agter at betale tilbage ved næste lønningsdag, skal du vælge et forbrugslån. Vil du derimod investere i noget større og derfor har brug for at låne mere, skal du vælge et banklån, da renten er lavere da den er beregnet til store længerevarende lån.

Se mere på Tankpenge.dk – Her kan du læse meget mere om lånetyper og anden information vedrørende lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *