home Penge & Økonomi Forbrugslån og banklån?

Forbrugslån og banklån?

Skal du ud og låne men er i tvivl om de mange former for lån og de mange steder at låne? Det er der ikke noget at sige til, du kan efterhånden finde lånegivere alle steder og ligeledes tage lån alle steder. Der er dog stadig stor forskel på lån og hvor du vælger at tage dem, det er derfor vigtigt at du få styr på hvilken type lån og hvor du skal låne det, før du begynder at sammenligne priser. I dette indlæg kan du få lidt mere viden om hvad et forbrugslån er, hvad et banklån er og hvad du har brug for.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er et lille lån, der skal betales tilbage i løbet af kort tid. Der stilles mindre krav til lånetager, ved et forbrugslån. Renten er høj på dette lån, det er dog ikke et lån du skal have over længere tid og derfor skal man ikke blive skræmt af renten. Forbrugslån skal primært bruges hvis ens løn er forsinket eller man har en uforudset regning sidst på måneden. Et forbrugslån er ligesom alle andre lån, ikke en forlængelse af din normale indkomst og skal derfor ikke bruges til at lave vild shoppingtur. I dag kan du få forbrugslån i mange forskellige former, såsom SMS lån, kviklån og minilån, hvilket i bund og grund er det samme.

Hvad er et banklån

Et banklån er ofte et større lån, der er beregnet til at skulle betales tilbage over en længere periode, låner man penge i banken er det for det meste til større investeringer såsom bil, lejlighed eller en båd. Banklån findes i forskellige former såsom andelsboliglån og billån. Hvis der er tale om lån til bil, møbler, båd og lign. så er det et forbrugslån. Hvis du låne til hus – så tager man ofte både banklån og kreditforenings-lån.

Hvilket lån skal jeg så vælge?

Det kan være svært at finde det bedste lån, da det helt kommer an på hvad du skal bruge pengene til, hvor meget du skal bruge – har du slev sparet noget op. Har du flere lån i forvejen? Hvordan er din indkomst osv. Derfor kan vi klart anbefale, at du kontakter flere banker eller lånegivere og hører hvad de kan tilbyde.

Det nemmeste, vil være at kontakte f.eks. Letfinans.dk – da de kan formidle kontakt til flere banker, som så kæmper om at give dig det bedste tilbud og et billig lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *