home Design, livsstil & Mode, Sundhed & Helse Hårtab & Hårtabsbehandling

Hårtab & Hårtabsbehandling

Hårtab & Hårtabsbehandling

Det er helt almindeligt at tabe nogle hår hver dag, faktisk taber man op til 100 hår om dagen, hvilket er helt normalt.

Men man kan dog også meget mere hår end dette, oftest skyldes dette, at hårtabet er arveligt i din familie eller hvis du er påvirket af stress.

Hårtab ses mere hos mænd end hos kvinder, og risikoen for hårtab øges ofte med op til 10% per årti. Det vil sige at hyppigheden for hårtab ofte er 20% i 20-års alderen, ca. 30% i 30-års alderen osv. Faktisk vil ca. 75% af alle mænd miste håret mere eller mindre.

Modsat mænd, så ses udpræget hårtab og skaldethed meget mere sjældent hos kvinder. Dog vil de dog også tabe mere hår med tiden, dog mere sporadisk og nærmere være en hårudtynding. Men slut resultatet er ofte det samme, når de når op i 70´erne, 80´erne.

Cirka en tredjedel af alle kvinder vil på et eller andet tidspunkt i livet, lide af hårtab i en højere grad end normalt. Oftest kan det ramme kvinder i overgangsalderen, hvor nogle uheldige kvinder kan få kraftig hårudtynding eller deciderede skaldede pletter.

Når du lider af hårtab

Når du lider af hårtab og/- eller hårudtynding kan du som mand ende op med skaldede pletter, ofte på issen eller meget høje tindinger og hårgrænsen svinder ind. Hvis du er en kvinde, vil du opleve at dit hår på toppen af hovedet langsomt bliver tyndere og tyndere. Omkring halvdelen af alle mennesker lider af hårtab når de når de 50 år.

Arveligt Hårtab & Hårtabsbehandling

Arvelig hårtab (kaldt Androgen Alopecia i fagsprog), også kendt som mandligt- eller kvindeligt mønster-hårtab er den mest almindelige årsag til hårtab. Dette er arvet fra enten/- eller både moderen og faderen. Denne form for hårtab er egentlig mere en form for hårudtynding da der egentlig ikke forekommer et unormalt stort hårtab men blot en ubalance i hårets vækstcyklus, således at håret ikke kommer ud af hvilefasen til vækstfasen.

“Der findes receptpligtig medicin, som kan afhjælpe hårtabet. Hos sundhedsmyndighederne anses Finasterid, som værende markedets bedste og mest effektive lægemiddel mod arveligt hårtab.”

Hos mænd forekommer hårudtyndingen på fronten af hårgrænsen og panden samt på toppen af hovedet. Skaldede pletter er tydelige. Der findes receptpligtig medicin, som kan afhjælpe hårtabet. Hos sundhedsmyndighederne anses Finasterid, som værende markedets bedste og mest effektive lægemiddel mod arveligt hårtab.

Hos kvinder, forekommer hårudtynding som en gradvis udtynding af håret over hele hovedbunden, men hovedsagelig på toppen af hovedet. Kvinder har tendens til at beholde deres front hårgrænse og generelt ikke udvikle deciderede skaldede pletter.

Hårtab forårsaget af stress

Er den oftest forekommen årsag til hårtab for specielt kvinder.  Hårtab af denne type forekommer i mange varianter. Værst er de årsager som du ofte ikke selv er opmærksom på.  For kvinder vil særlig fødsel og amning kunne aflede stress som derfor forårsager hårtab. Men også kirurgi, sygdom, kemoterapi og fejlernæring er forhold som kan være medvirkende til at du mister håndfulde af hår og i de værste tilfælde alt håret.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *