home It & Internet Hjemmeside Design & Køb

Hjemmeside Design & Køb

Ny designet hjemmeside

Hvad er et godt hjemmeside design? Inspiration, tanker, muligheder? Du har måske tanker om, at få lavet en ny designet hjemmeside, og mulighederne og meningerne er mange, når det gælder om hvilket design der er bedst, men i virkeligheden er godt design, bare noget der virker!
Det lyder meget simpelt, men det er det egentlig ikke. Men hvor skal du starte? Stil derfor følgende spørgsmål til dig selv:

Hvem er målgruppen for min hjemmeside, dvs. til dine produkter og/-eller services?
Hvad er det du gerne vil have kunderne (de besøgende) til at gøre når de besøger din hjemmeside?
Kender du svaret på disse par spørgsmål, så er du godt i gang. Nu kan du begynde, at tænke mere konkret på hvad godt design er, og hvad det skal kunne.

Design derfor til din målgruppe og ikke til dig selv. Det er en klassisk fejl, at man som hjemmesideejer, får sin hjemmeside designet på en måde så man selv kan lide det. Det er der som udgangspunkt jo heller ikke noget galt i, men problemet er; at du ikke designer til dig selv. Du designer din hjemmeside til din målgruppe. Det er jo dem du, som virksomhed skal leve af.

Det er derfor en god idé at:

 • Lade dig inspirere af andre sider, specielt dem du er i direkte konkurrence med.
 • Forsøge at sætte dig i de besøgendes (kundernes) sted så vidt som det er muligt.
 • Lytte til hvad fagfolk har at sige.
 • Acceptere, at det at lave en hjemmeside, er en løbende proces. Også efter udgivelsen/lanceringen af hjemmesiden. Fakta er nemlig, at din hjemmeside til evig tid vil kunne optimeres, både hvad angår søgeoptimering, men også det, at få din hjemmeside til at virker bedre i forhold til hvad du gerne vil have dine besøgende til at gøre på din hjemmeside, hvilke handlinger skal de gøre? Hvad vil du have dem til? Du vil jo sikkert løbende tilbyde/tilføje nye produkter og ydelser, som måske skal fremhæves anderledes end før.

 

Konkretiser dit hjemmeside design

Når du ved hvem din målgruppe er og hvad det er du vil have dem til at gøre på din hjemmeside, så kan du begynde at konkretisere dine designønsker til hjemmesiden.

Det kan være f.eks. være:

 • Navigationsstruktur – Menu bar, hvordan skal man kunne navigere rundt?
 • Farvevalg, og sammensætning – Farven skal vise dit produkt, logo i bedste lys.
 • Skrifttyper og størrelser – Her er det godt at rådføre sig ved web designeren, da der findes skrifttyper, der passer godt til specielle ønsker og behov, samt er nemt læselige på web.
 • Billeder – Billeder af varer, logo, dig selv, størrelser osv.
 • Tekst – Hvilke sider skal der være, vælg overskrifter, lav kontekst tekst, snak med designeren eller seo ekspert (link) vedr. søgeoptimering af tekst.
  Listen er lang og der er faktisk endnu flere ting man skal tænke over, end dem ovenfor. Alle disse elementer og mange flere endnu spiller sammen om, at få din hjemmeside til at virke optimalt. Der er sådan set ikke noget element som er vigtigere end noget andet.

 

Du kan her læse mere om >> hjemmeside design.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *