home Hus, Have & Auto Husk at skylle kartoflerne inden de ryger i køkkenvasken

Husk at skylle kartoflerne inden de ryger i køkkenvasken

Det er den tid på året, hvor de personer med have, spiser mere og mere af hvad de selv dyrker. Ærter, kartofler, jordbær og meget mere. Fælles for dem alle, især kartofler er, at de alle tilføjer mere snavs i form af jord i vaske end normalt. Det er er ikke noget unaturligt, da vi som forbruger ikke tænker over muligheden for en stoppet vask, når står og skrubber vores nye kartofler.

Det er ikke det samme problem i storbyen, som det er ud i de mindre, som eksempelvis i Rødovre. Larsen VVS har allerede her i 2017, hvor sommeren stadig leger gemmeleg, været ude til mange beboere og ordnede tilstoppede vaske og rør.

Tilbage til køkkenhaven

Det er langt fra alle der har en vandhane lige ved siden af rækkerne med grøntsager og krydderier. Når man i sin glæde over at have fået nye grøntsager tager dem med i køkkenet og renser dem i køkkenvasken sker det, at indbyggerne i byen må ringe efter professionel vvs i Rødovre.

Vi har en tendens til at glemme de små husråd til om sommeren, når den trods alt ikke er her så længe. For folk der bor i de varmere lande, hvor man høster flere gange om året, er rammerne sat op til, at frugter og grøntsager ikke blot kommer fra jorden, men at jorden også bliver udenfor.

En af de nemmeste måder at skylle sin kartofler på lyntid, og sprede vandet med jorden ud over græsset kræver lidt MacGyver snilde. En toiletbørste kan også bruges (må jeg anbefale at du bruger en ny). Du tager din opvaskebørste eller toiletbørste, hvor der er hår hele vejen rundt, og skærer håndtaget, så du kun har stangen. Denne må ikke være mere end 5 mm. I radius. De stykke sætter du i din batteridrevede boremaskine. Hæld kartoflerne over i en spand, og stå med din vandslange og spuld kartoflerne, samtidig med bruger boremaskinen til skrubbe skralderne af.

Du kan skrælle to kg. Kartofler på under 10 sekunder på den måde, og du slipper for at jorden ryger ned i vasken og stopper, så du skal kontakte en vvs-mand.

One thought on “Husk at skylle kartoflerne inden de ryger i køkkenvasken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *