Hvad er en Fidget Spinner?

Ja, hvad er en Fidget Spinner?

Det er dennes sæsons hotteste legetøj. Selvom det ofte markedsføres som en modgift mod ADHD, stress, angst og autisme, da bruges de mere som et legetøj. Fidget Spinners er allerede blevet så stor en dille i USA, at de er  ved at blive forbudt i klasseværelserne derovre, så spørgsmålet er også; “hvornår de også bliver forbudt på skolerne herhjemme i DK”.

Fidget spinnere er et lille legetøj, med små ”drejeskiver arme” og med kugle-lejere i midten, som brugeren derfor kan rotere mellem sine fingre. De er lavet af bl.a. plast, rustfrit stål, krom mm. Oplevelsen af legetøjet giver en behagelig sanseoplevelse, i henhold til brugernes anmeldelser. Men den kan også udfordre, hvis du er til tricks. Der er nemlig blevet skabt et helt nyt univers af nye instruktionsvideoer på YouTube. Her kan du se og lære en masse tricks, man også kan udføre med en Fidget Spinner.

Fidget Spinners – Et legetøj eller hjælpemiddel?

Man kan stille spørgsmålet om det er et legetøj, eller et hjælpemiddel mod stress, angst, ADHD eller autisme, men det er der delte meninger om. Man kan sige det sådan; At for nogle elever, kan de sagtens virke som et godt hjælpemiddel, hvis de har et handicap (ADHD eller Autisme), mens det for almindelige elever bare vil være et legetøj.

Fidget spinners bliver dog ofte markedsført som et hjælpemiddel mod ADHD, stress, rastløshed, angst eller autisme. Og selvom det i enkelte tilfælde kan have en gavnlig effekt, da er disse påstande sandsynligvis overdrevne, siger forskere. Der er dog delte meninger omkring dette.

“Brugen af en spinner-lignende gadget er mere tilbøjelige til at tjene som en distraktion end en fordel for personer med ADHD,”

“Brugen af en spinner-lignende gadget er mere tilbøjelige til at tjene som en distraktion end en fordel for personer med ADHD,” siger Mark Rapport, en klinisk psykolog ved University of Central Florida, der har studeret de fordelene ved bevægelse på opmærksomhed hos personer med ADHD. Men uanset om Fidget Spinners anvendelighed i at holde børnenes hjerner fokuseret eller de er mere distraherende. Så har det sat gang i en diskussion om hvordan man bedste kan hjælpe børn med at holde fokus. Her er der derfor både fortalere for gadgets såsom Fidget Spinners, og modstandere af samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *