home Hus, Have & Auto Hvad er en Gulvafslibning & Gulvafhøvling?

Hvad er en Gulvafslibning & Gulvafhøvling?

Hvad er en Gulvafslibning

Hvad er en Gulvafslibning. Ved en gulvafslibning, da ordnes og renoveres gulvet, så det fremstår flot, som var det et nyt gulv. Dog skal det have en efterbehandling med lak, lud, sæbe eller olie, an på ønsker og behov. På en gulvslibermaskine er der en valse med sandpapir, der har til opgave at fjerne den gamle overfladebehandling (f.eks. lak), samt ca. 1 til 1,4 millimeter af selve gulvet, så også ridser bliver slebet væk.

Der startes med grov slibning – for derefter at ende med en fin slibning, det betyder at der bliver slebet op til flere gange med sandpapir i forskellige størrelser. Mindre ridser og skrammer i gulvet fjernes, og gulvet ender med at få en meget fin og glat overflade. Gulvet er nu klar til den efterbehandling der ønskes, med enten lak, lud, olie eller sæbe, afhængigt af kundens ønske og behov. Spørg gerne gulvmanden til råds, da de forskellige behandlinger har fordele og ulemper, an på brug og udseende.

Hvad er en Gulvafhøvling

På gamle trægulve, som er meget slidte eller har dybe ridser, da er det ofte nødvendigt at udføre en gulvafhøvling inden Gulvafslibning. En gulvafhøvling er derfor nødvendig, hvis én eller flere af følgende ting er til stede:

  • Gulvet er meget ujævnt
  • Fernis
  • Limrester
  • Dybe ridser og skader

En Gulvafhøvling er en meget mere omfattende proces end ved en almindelig Gulvafslibning, og denne bør altid udføres af en professionel gulvmand (fagmand) med mange års erfaring med dette. Gulvafhøvlingen, er i modsætning til gulvafslibningen, en behandling, som går i dybden – typisk afhøvler man 2 – 4 mm af gulvet, hvor gulvslibningen kun sliber ca. 1 til 1,4 millimeter. En Gulvafhøvling udføres med en gulvhøvl, som har påsatte små knive, der høvler gulvet og på denne måde når i dybden af trægulvet. Gulvafhøvlingen kan som sagt være nødvendig hvis gulvbrædderne ligger meget ujævnt, eller der er tale om gamle plankegulve med fernis. En gulvafhøvling er i stand til at tage de grove ujævnheder og fernis- inden man påbegynder en Gulvafslibning. Det er meget vigtigt at gulvet er fri for søm og lignende inden gulvafhøvlingen påbegyndes, da søm kan ødelægge maskinen.
Gulvafhøvling afsluttes altid med en Gulvafslibning for at udglatte de sidste ujævnheder, og gøre gulvet klar til efterbehandlingen, med enten lak, lud, olie eller sæbe, afhængigt af kundens ønske og behov.

Overfladebehandlingen

Når du har fået lavet en gulvafhøvling eller givet dit gulv en gulvafslibning, da er det yderst vigtigt med den rette efterbehandling / overfladebehandling / gulvbehandling. Et ubehandlet trægulv vil meget hurtigt blive grimt og plettet af væske, skidt og slid. En overfladebehandling beskytter nemlig trægulvet mod disse ting, og gør det nemmere at holde gulvet rent.

Derfor sker overfladebehandlingen oftest, som et led i processen efter en Gulvafslibning. De mest benyttede overfladebehandlinger er med; lud, sæbe, lak eller olie.
Gulvafhøvling København | Gulvfirma København | Gulvservice København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *