home Design, livsstil & Mode Hvorfor du, som er gravid, har brug for graviditetsmassage!

Hvorfor du, som er gravid, har brug for graviditetsmassage!

Graviditets-massage

Er du gravid, og har du overvejet om graviditets-massage er noget for dig? Har du svært ved at finde ud af, præcist hvad graviditets-massage er, hvem der udbyder det, eller hvor meget det koster? Måske er din partner gravid, eller du er blot nysgerrig? Vi forsøger i denne artikel at beskrive de mest relevante fakta om denne ofte oversete, men dog efterhånden hyppigere efterspurgte gren af behandlingsformen massage.

Hvad er graviditetsmassage?

Som mange, der støder på udtrykket ”graviditets-massage” eller ”gravid-massage” overvejer du muligvis hvad udtrykket egentligt dækker over, og om det eventuelt er noget for dig. Graviditetsmassage er kort fortalt en fysiologisk type af massage, som fokuserer primært på behandling af gravide kvinders gener i forbindelse med graviditeten. Der kan foreksempel være tale om smerter grundet spændinger i nakke, lænd, lår, baller og læggene. Problemerne kan også opstå i fødderne, og en ekspert i graviditetsmassage vil kunne tage hånd om disse problemer, og sikre, at problemet forbedres ved at løsne de overdrevent spændte områder, og dermed fjerne smerten, og undgå overkompensation andre steder.

Er du gravid, og har du eksempelvis spændinger i lænden, vil din udbyder af graviditets-massage placere dig på en briks, særligt designet til gravide, hvorefter massøren vil løsne op i de spændte muskler, og på den måde forbedre din krops evne til at reparere sig selv, de følgende dage. Herunder ser du en liste over ofte forekommende problemer i forbindelse med graviditet:

Smerte og/eller spændinger i:

  • Lænden
  • Lår og baller
  • Øvre ryg
  • Nakke
  • Lægge
  • Hovedet generelt
  • Fødder / ankler

Spændinger i disse områder opstår ofte som følge af en øget vægt og forskydning af kroppens tyngdepunkt. Det kan eksempelvis resultere i, at lænden skal bære en langt større vægt en normalt, da den pludselig skal forhindre kroppen i at vælte forover grundet den øgede vægt. Hvis lænden ikke kan nå at restituere hurtigt nok, kan det hurtigt føre til at overlastning af muskler og sener i ryggen, overkompensation andre steder, og senere hen inflammation og kraftige smerter. Ved at benytte en graviditetsmassør, hjælper du kroppen med at restituere hurtigere, og dermed behandler eller undgår du inflammation og smerter.

Hvad adskiller graviditetsmassage fra andre typer af massage?

Når du får massage som gravid vil det altid være af en massør, som er specialist i massage og behandling af gravide. Ofte har disse massører behandlet masser af gravide før dig, og ved nøjagtigt hvordan kroppen reagerer på en graviditetsperiode, og hvordan negative problemstillinger kan afhjælpes. Ofte vil du (hvis du ønsker at tilmelde dig et længere forløb) blive tilknyttet én bestemt massør, som dermed vil kunne tilpasse sin behandlingsform helt efter din kropstype og behov. Udover behandlerens særlige kompetencer, vil du også forvente at inventaret, der benyttes, er særligt tilpasset til gravide. Således kommer du til at ligge på en briks udformet med plads til en mave lige i din størrelse.

Hvilke former for graviditetsmassage findes der?

Mange udbydere af massage for gravide tilbyder overordnet set tre former for massage:

Generel graviditetsmassage, hvor der fokuseres på typisk problemramte områder, nakke lænd, lægge og så videre.

Bækkenmassage, hvor der fokuseres på symfyseleddet, balder, muskler og ligamenter omkring bækkenet. Mange gravide oplever bækkenbundsproblemer i løbet af deres graviditetsperiode, og din massør vil ofte kunne tilbyde særlig behandling af dette.

Efterfødselsmassage, hvor hele kroppen masseres og behandles for spændinger og smerter, forårsaget af en periode med graviditet.

Hvorfor graviditetsmassage er godt for dig, som er gravid!

Spændinger, overbelastning og inflammation kan give længerevarende komplikationer, hvis de ikke løses i tide. Kort fortalt fører spændinger til smerter, som fører til endnu flere spændinger og overkompensationer. Og den onde cirkel fortsætter. Din fysiske tilstand, når du har født (og hvor lang tid, der går før du er på benene igen. Mange kvinder begynder at motionere, når de har født, for at komme ned I vægt, og sænke fedtprocenten, og det kan tage lang tid at komme i gang med at motionere, hvis kroppen er ramt af inflammation og overbelastning, når du har født.

Hvor kan jeg finde massage til gravide?

Mange massører over hele landet tilbyder samtidigt også massage særligt til gravide. Som det tidligere er nævnt vil disse massører altid være specialiserede i, at behandle gravide, og de er yderst dygtige. Som med kvalitetsmassage generelt kræver graviditetsmassage en helt særlig og dybdegående forståelse for kroppens funktionalitet og opbygning, samt mange års erfaring. Finder du derfor en massør, som udbyder graviditets-massage vil du derfor som oftest blive mødt med den største professionalisme og dygtighed.

Der er flere eksempler på steder, hvor du kan søge efter udbydere af graviditetsmassage og sammenligne beskrivelser, anmeldelser og priser. Ét eksempel er www.mypersonal.dk, hvor du kan søge direkte efter graviditetsmassage og finde landets bedste, bedst anmeldte og billigste udbydere af graviditetsmassage.

Hvad koster graviditetsmassage typisk?

Massage for gravide ligger som regel i et prisniveau, der svarer nogenlunde til normal fysiurgisk massage, muligvis en anelse højere. Leder du efter graviditetsmassage på prissammenlignings-portaler, som eksempelvis www.mypersonal.dk, eller andre, vil man kunne se at massage for gravide ofte koster noget i nærheden af 350-500 kroner for en time, og 500-700 kroner for 90 minutter. Disse priser varierer dog meget fra udbyder til udbyder, både som følge af forskelle I kvalitet, men det ses også at nye udbydere i perioder tilbyder graviditetsmassage til en lav pris, som en del af deres intro-tilbud. Det kan derfor godt betale sig, at sammenligne priserne for de forskellige udbydere!

 

One thought on “Hvorfor du, som er gravid, har brug for graviditetsmassage!

  1. Det er virkelig en god artikel, tusind tak! Jeg kan se, at I også har lanceret en ny platform for bygge-entreprenører! Denne platform bruger jeg allerede nu i min virksomhed. Fortsæt det gode arbejde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *