home Blandet Erhverv Jord og grundforhold

Jord og grundforhold

Jord og grundforhold

Hvad er en god grund? En god grund er en byggemoden grund, der har en sund jordbund der ikke ændrer sig for meget over tid. Det er meget vigtigt at have øje for jordsammensætningen når man køber en grund, hvor man ønsker at bygge.

Nogle ønsker sig sit ejet – og forståeligt nok! Ikke nok med at det skal være deres ejet skal det også være designet og bygget fra bunden. Hvis det også er din drøm, kan du nedenfor læse vigtige ting du skal huske når du skal vælge grund, samt alt det der kan skærpe dine muligheder. Du kan rive et allerede eksisterende hus ned eller du kan købe en helst ny grund. Jord er jo potentielt set ikke bare jord!

Sådan vælger du din grund med omhu

Du skal for det første være opmærksom på hvilken grund det er du køber. Der er nemlig forskel på fritidsgrunde og helårsbeboelige grunde. Derfor kan det ikke nytte noget at du køber én grund til det modsatte formål. HUSK det. Det ender med at koste dig dyrt, og derudover får du ikke lov til at bygge det du ønsker at bygge på en grund der ikke er egnet til formålet. Derudover skal du være opmærksom på hvorvidt grunden er stejl eller om den er skrå og hvor du vil bygge henne på grunden, da jævning kan være en dyr affære.

Byggemoden grund

Til slut, er det vigtigt at bemærke at ikke alle grunde de det man kalder byggemodnet. Dette betyder helt basalt at du ikke må bygge på grunden, idet jordbunden er skrøbelig og ændrer sig meget over tid. Derudover er byggemodne grunde allerede ajourført så du er sikker på at kunne få el, vand og varme når du går i gang med dit byggeprojekt.

Brug for hjælp?

Vi kan hjælpe dig! Lad os tjekke jordforhold etc på din grund. Ring i dag p å24241296.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *