home Design, livsstil & Mode Kanel til 25 års fødselsdag

Kanel til 25 års fødselsdag

Kanel til 25 års fødselsdag

Har du været til en 25 års fødselsdag, hvor fødselsdagsbarnet (hvis de endnu ikke er gift) bliver dynget ind i kanel? Hvis, ja, så har du måske oplevet ”Kanel traditionen 25 år” – Det kan virke både lidt vildt og voldsomt, men oftest er fødselsdagsbarnet jo med på det – og dermed forberedt på at skulle have kanel i løbet af dagen.

Om det er dig som skal have kanel, eller om du er vennen eller veninden som skal give kanel, så er det fornuftigt at gøre sine forberedelser, da kanel ikke på samme måde som peber, bare kan støvsuges op. Kanel er et meget fint pulver, der suger sig ind i tøj, tæpper, sofastoffer – og der kan det være næsten umuligt at få væk fra igen. Det opløses heller ikke i vand. Det anbefales, derfor at gå udenfor, når kanel ritualet skal udføres.

Fødselsdagsbarnet er ofte forberedt på den måde, at de tager ekstra tøj på eller beskyttelses dragt eller plast dragt, nogle gange har de også beskyttelsesbriller på, så de ikke får kanel i øjnene, ligesom at de har ekstra tøj med, så de kan gå i bad og skifte tøj igen efterfølgende.

Men hvad er kanel?

Kanel kommer fra træet ”Cinnamomum verum”, som er et 10 til 15 meter højt, stedsegrønt træ. Krydderiet Kanel kommer fra træets inderste bark. De fleste træer vokser i Sri Lanka og har 7–18 cm lange, ovale blade. Blomsterne har en flot grønlig farve, men en meget utiltalende lugt. Kanelfrugten er et lilla bær, cirka 1 cm i diameter, der indeholder et enkelt frø.

Kanel bliver i den vestlige madtradition primært anvendt i madlavning som krydderi, både i hovedretter og til desserter og søde sager. Kanel bliver bl.a. også brugt til at putte i sukkeret til risengrød (kanelsukker), og ofte i retter med æbler, da denne kombination smager og dufter godt. Det anvendes også som topping på cappuccino. Medicinsk bliver det anvendt som en god kur mod forkølelser. Den stærke smag og lugt kommer fra stoffet cinnaminaldehyd.

Kanel er ikke vandløseligt, så det er i praksis umuligt at spise en ske kanel, modsat andre fødevarer opløses det ikke i spyttet. Så det anbefales bestemt ikke at prøve at spise en skefuld kanel (selvom mange synes det er sjovt at prøve, hvilket man kan se på mange Youtube videoer). Og så bruges kanel selvfølgelig også herhjemme til at fejre en 25 års førdselsdag, som tidligere nævnt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *