home Hus, Have & Auto Hvordan du kører længst på literen med en trailer

Hvordan du kører længst på literen med en trailer

Mange får omkring sommertiden taget sig sammen til at tage et trailerkørekort. Det har jeg gået og spekuleret over. Er det fordi, folk skal på campingferie? Er det fordi, folk mangler baggageplads? Jeg har efterhånden fundet en masse gode bud, men jeg kan ikke give et sikkert svar. Mit bedste bud er imidlertid, at folk skal på sommerferie af den ene eller anden art. Jeg har en masse elever i alle alderskategorier, der nyder undervisningen i forbindelse med et trailerkørekort – det er væsentlig sjovere og mere praktisk end et normalt kørekort. Når folk så drager på sommerferie med deres campingvogn eller trailer, er det typisk af hensyn til en blanding af økonomi og hyggen i forbindelse med køreturen. Hyggen kan jeg ikke sige så meget andet om, end at jeg også selv nyder samtalerne, der opstår, når man kører langt. Økonomien kan jeg til gengæld hjælpe lidt med. Benzinudgifterne er nemlig rigtig høje, når man tager på sommerferie med sin bil.

Der er heldigvis råd at hente for dette. Jeg har tre vigtige, jeg vil dele med jer:

  1. Der er naturligvis en lavere fartgrænse, når man kører med trailer. Det er folk typisk søde at overholde, men nogle er lige forsigtige nok. Når man kører på motorvej, skal man køre de 80 kilometer i timen, det er både vigtigt for trafikken, men også dit brændstofsforbrug. Når du ligger omkring de 80 kilometer i timen, får din bil et bedre momentum, hvilket betyder, at du forbrænder mindre benzin pr kilometer. Det er da et argument, man kan forstå.
  2. Når man kører med anhænger bliver mange overrasket over, hvor langt ens bil triller efter, at man har sluppet speederen. Er det vigtigt at være opmærksom på? Ja, både af hensyn til sikkerhed, men også af hensyn til ens brændstofsforbrug. Man skal hele tiden huske på, at når du bremser, skal du op i fart igen.
  3. Husk nu at skifte dæk! Det er ikke kun din egen bil, der skifter dæk afhængig af årstiden, det gælder også din anhænger eller din campingvogn. Det er vigtigt at få skiftet fra vinterdæk til sommerdæk, da man ellers risikerer at køre med vinterdæk, der bruger væsentlig mere brændstof. Det er simpelthen tungere for bilen at trække en campingvogn med vinterdæk, og det sætter sit præg på pengepungen.

Det er mine tre råd til de mange familier, der drager på vinterferie eller sommerferie med anhænger af den ene eller anden slags. Jeg ønsker jer en sikker tur her til sommer, og hvis I følger de tre råd, får I også penge til en ekstra is eller flere.

 

Med venlig hilsen

Jan Dyrendal, Trailerjan

http://trailerjan.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *