home Hus, Have & Auto Krukker og Havefigurer fra Karma Shop Online

Krukker og Havefigurer fra Karma Shop Online

Har du brug for lidt forskønnelse i dine udenoms arealer og ikke rigtig kan komme i gang, kan du lige få et par tips til nemme løsninger.

I stedet for at starte på store uoverskuelige projekter og bruge mange penge på at omlægge f.eks store haver med havebede, skal du måske tænke mere minimalistisk. Der skal ikke ret meget til for at skabe fornyelse og atmosfære i dine omgivelser. Måske er det en god ide at nedlægge noget af haven og indsætte nogle skulpturelle elementer, der vil fange opmærksomheden og skabe mere ro og harmoni.

Det kan f.eks være at nogle store frostsikre krukker i haven vil gøre en meget synlig forskel og gøre det hele meget mere overskueligt. Mange havekrukker kan fås i så stor størrelse at der kan plantes træer i dem og mange udlægger sten eller granit på en fiberdug, og lader krukkerne fremstå som flotte skulpturer rundt om i haven. Vær dog opmærksom på at du køber den rette kvalitet, da de jo gerne skal holde i mange år.

Skal du bruge virkelig store krukker, er det en god ide at opsøge eller kontakte en professionel forhandler, da der vil være ekstrem belastning af krukken når volumen bliver rigtig stor. Kig efter havekrukker i glasfiber eller fiberstone, da de kan klare både frost og hårdt vejr.

Fiberstone er en blanding af knust sten, glasfiber og polyester og er et super stærkt materiale.

En anden mulighed er også at forskønne og forandre helhedsindtrykket i haven, ved at lade flotte havefigurer og haveskulpturer tale deres eget sprog. Det er ubegribeligt hvor stor en forskel det kan gøre, hvis du sætter nogle momenter op, f.eks i hjørnet af din have eller på din terrasse. Før i tiden var det mest de barokke skulpturer i marmor der var til at få fat i herhjemme i Danmark, men nu er der mange flere muligheder. Det kan være abstrakt skulptur eller direkte kunst i sten terrazzo eller beton, som jo holder i en menneskealder.

Når du køber figurer til haven skal du igen være meget opmærksom på kvaliteten af den vare du ønsker dig. De rigtig fine og lidt dyrere havefigurer er støbt med en armering af jern og det er en meget vigtig detalje for at der ikke skal falde stykker af skulpturen om vinteren når der er frostvejr. Når figuren bliver våd og frosten kommer, kræves det at støbningen er 100% i orden – Du kan spørge forhandleren om hvordan den er lavet og af hvem, hvis de ikke ved det skal du nok finde et andet sted at handle.

Denne artikel er skrevet for at inspirere dig og for at gøre dig obs på ikke at spilde dine penge hvis du er typen der handler impulsivt. Os der arbejder i branchen vil jo gerne give et hint om at man får hvad man betaler for.

God fornøjelse med dine projekter i huset og haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *