home Penge & Økonomi At låne penge – Når man er under 25

At låne penge – Når man er under 25

Svært at låne penge?

Det kan være svært for unge at låne penge i banken, specielt hvis du er under 25 år. Er man ung, da har man jo endnu ikke haft mulighed for at vise, hvem man er, og hvad man står for, i økonomisk sammenhæng.

Dette betyder, at bankerne ofte er meget forsigtige med at låne penge ud. Når banken ikke kender den unges modenhed i forhold til at kunne og ville betale penge tilbage på et lån, da har den unge ingen kreditværdighed, og hermed kan man løbe panden mod en mur.
Et andet problem er, at man som ung, endnu ikke har noget at stille som sikkerhed. Der er typisk ikke noget hus eller andre materielle ting, som banken kan tage pant i. Hermed kan banken ikke umiddelbart se deres sikkerhed, når de låner penge ud til dig der er under 25 år.
Det bider selvfølgelig sig selv i halen, for de færreste mennesker kan købe hus eller ny bil kontant, men har brug for hjælp fra banken til dette. Når man så, som ung under 25 år ikke kan stille sikkerhed, kan man heller ikke låne til de ting, som du skal bruge for at stille sikkerhed.
Nogle gange kan det dog også være småbeløb, som man lige står og mangler til en tandlægeregning eller lignende, f.eks. hvis man gerne bare vil låne 1000 kroner. Ved de småbeløb, kan det være nemmere at låne pengene via et sms lån, mikro lån eller låne af sine forældre.

Forældre hjælp til lån

De fleste i en alder af 25 eller derunder studerer stadigvæk, og herved kan deres eneste indtægt ofte være SU suppleret med et lån. De fleste etablerede banker er lidt skeptisk over for unge, og vil gerne se en egentlig indtægt, inden de låner penge ud. Er den eneste indtægt SU, er dette en meget lav indtægt, som det er svært at finde penge til afbetaling af lån fra.
Tidligere kunne man ved hjælp af sine forældre få et lån. Havde man ikke selv sikkerhed for lånet, så kunne forældrene træde til ved at kautionere for lånebeløbet. De fleste banker er gået væk fra forældre kautioner, og derfor er dette ikke længere en mulighed.
Man kan som ung måske være heldig at låne pengene af sine forældre, men hermed vil der ofte være en masse følelser indblandet, og man vil ikke kunne administrere pengene frit, som man lyster. Derfor anbefales forældre lån ikke mere.

Lån pengene ved hjælp af hurtig lån – “SMS Lån, kviklån, Quick lån”

Skal man som ung under 25 bruge penge, skal man i stedet for se i markedet for hurtige lån, også kaldet kviklån eller Quick lån. Som ordet siger, da er et kviklån et lån man kan tage hurtigt. Her kigger man mindre på alder, og hvad man ejer. Markedet for hurtig lån, kigger fortrinsvis på, om du er registeret som dårlig betaler eller ej. Er du ikke det, er der stor mulighed for at få et mindre lån på kort tid.
Kviklån udbydere tager selvfølgelig en rente og nogle gebyrer for lånet. Dette kan man ikke undgå medmindre man har muligheden for at spare pengene op selv og hermed undgå at skulle låne penge online.
Skal man alligevel have et lån, da kan man ofte trods en alder under 25 år få et hurtigt lån hos en online bank. Ved et hurtig lån forstås, at lånet ofte ikke er så stort, og hermed kan man afvikle lånet over kort tid. Herved skal banken ikke bruge en masse sikkerhed eller kaution fra familie, da deres risiko for tab er væsentligt mindre end større lån.
Når man tager disse hurtig lån, da anbefales det, at man kigger godt efter, hvilke renter og gebyrer de enkelte banker tager, for det kan hurtigt blive et dyrt lån, hvis man ikke kender alle fakta omkring lånets renter og gebyrer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *