home Blandet Erhverv, Design, livsstil & Mode Når der skal holdes fest – Gode råd og forslag

Når der skal holdes fest – Gode råd og forslag

Når der skal holdes fest – Gode råd og forslag

For det første, da skal man overveje hvilken fest det skal være? Det er det første spørgsmål, man skal stille sig selv, man skal gøre sig klart, om man vil hyldes af en masse mennesker, give noget tilbage til venner og familie, eller om man vil opnå en personlig tilfredsstillelse. Selvfølgelig afhænger dette også af anledningen.

Skal der inviteres 20 eller 100 gæster

Der er en stor forskel på f.eks. en aftenfest eller en fest over en dag eller et helt døgn, hvor man kan stå op og le sammen næste morgen. Lige nu er trenden, at folk prioriterer at holde arrangementer med færre mennesker og så tage et lækkert sted hen og være et par dage, hvis der er råd til dette i budgettet. Alternativt kan man holde det hjemme i haven, som en have-fest (perfekt henover sommeråret), hvor man opstiller et telt man lejer. Man kan leje alt fra telte, borde, stole, duge, service, hoppeborge ved et Festudlejningsfirma, man kan nemt finde en festudlejer i sit område ved at søge på Google, f.eks. hvis du bor i Lyngby, så søg efter ”Festudlejning Lyngby”.

Skal festen være mindeværdig

Det er ikke bare maden og rødvinen, der afgør, hvor god en fest bliver. Gæsterne skal føle sig hjemme og have det godt fra starten. De mest mindeværdige fester, man kan holde er ofte dem, der har et tema ”temafester”.

Bordplanen

Et af de vigtigste festråd gælder bordplanen. Vi kender alle situationen, hvor vi ser ned over gæstelisten og hurtigt udvælge en til to underholdende gæster til hvert bord, dvs. man prøver ofte at blande folk.

Men sæt gerne de sjove skulder ved skulder. Vi anbefaler, at de sjove og højtråbende ikke skal sættes ved hvert deres bord, men samlet. De sjove skal have nogen at være sjove sammen med. Og ofte kommer de mindre højtråbende også til at sige mere, hvis der ikke sidder én og råber ved deres bord.

Få hjælp til det praktiske

Vi anbefaler; at man får nogen til at komme og rydde op og tage ud. Måske naboens datter, en ”kogekone” eller bekendte der ikke er med til selve festen, når man holder fester derhjemme. Ellers risikerer værten at føle, at hun/han slet ikke har været med til sin egen fest, fordi de har haft en masse oprydning, klargøring osv. under hele festen.

Leje af telt, borde, stole og service

Der findes en del steder, hvor du kan finde udlejning af telte, bordudlejning, stoleudlejning osv. Hvis du alligevel skal ud og leje borde, stole, telte og service – så udnyt, at de fleste fest udlejere tilbyder at vaske alt servicen, dvs. du afleverer det bare uden at skulle stå for opvasken. Dette kan man tit kunne få ordnet for et par kr. per del.

Husk også, at holde drikkevare og lignende kølige. Oftest har man desværre ikke plads i køleskabet, til alle drikkevarer når man holder en stor fest. Og hvis festen holdes i sommerhalvåret, så er det træls hvis drikkevarerne er lunken. Nogle fest-udlejere tilbyder derfor også udlejning af køleskabe, f.eks. hvis du bor i København, skal du bare søge efter ”leje af køleskab København”, og du finder hurtigt en festudlejer. Vi kan anbefale festgear.dk.

Med disse få gode råd, så burde du kunne holde en rigtig god fest.

Leje af borde og stole Roskilde | festgear.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *