home Hus, Have & Auto Pas godt på dine dæk

Pas godt på dine dæk

For at en bil kan køre, er det nødvendigt, at der er dæk på bilen. Motoren er naturligvis også en yderst vigtig del. Men hvis ikke der var dæk på bilen, ville den altså heller ikke komme særligt langt. Det ville næsten svare til, at man skulle skubbe en betonblok afsted ved hjælp af en motor. Det hele bliver altså bare en del lettere, hvis der er hjul på, som kan sørge for, at bilen kan trille afsted.

Dækkene slides, når du kører

Når du kører på vejene i din bil, skabes der gnidning og friktion mellem asfalten og dækkene. Derfor bliver dækkene slidt, når du kører. Og jo mere du kører, jo mere slidte bliver dækkene naturligvis.

Da man ikke kan gøre noget for at undgå, at der slides på dækkene, bliver man nødt til at udskifte dem, når de bliver for slidte. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at holde øje med dækkene på din bil, så du ved, hvornår de er for slidte til at køre på.

Der er nemlig et lovkrav i Danmark om, at rillerne i dækmønstret som minimum skal være 1,6mm dybe. Hvis du kommer herned eller under, er dine dæk ikke længere sikre at køre på. Og så bliver du altså nødt til at udskifte dem.

Vær opmærksom på skader

Der er også andre ting, der kan medføre, at du bliver nødt til at udskifte dine dæk. Det kan for eksempel være, hvis dækkene er beskadiget, hvilket ofte sker, når man kommer til at køre ind i en hård genstand på vejen. Det fleste af os har sikkert prøvet at komme en anelse for tæt på kantstenen. Det er især noget af det, der kan være med til at beskadige dækkene.

Derfor er det også vigtigt, at du tjekker dine dæk, hvis du er kommet til at køre ind i for eksempel en kantsten.

Skal du have skiftet dæk?

Hvis du befinder dig i Odense, Svendborg, Nyborg eller et andet sted på Fyn, så står CiPe:Care klar til at hjælpe dig med nye dæk. Her får du altid dæk – og fælge – til gode priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *