home Blandet Erhverv Den gode private dagpleje

Den gode private dagpleje

Hvad er forskellen på kommunal- og privat dagpleje?

Der er stort set ingen forskel. En privat dagplejer skal også godkendes igennem kommunen, ligesom der også bliver holdt tilsyn med en privat dagpleje af kommunen. Men, når det så er sagt, så kan der alligevel nævnes et par små forskelle. F.eks. er der i nogle tilfælde ingen gæstepleje, hvis dagplejeren er syg eller skal have ferie. Dog har de fleste en ”backup”, dagplejer, såsom en mormor eller farmor, der kan passe børnene ved sygdom eller lignende.

Derudover kan der ikke ydes økonomisk fripladstilskud i en privat dagpleje. Så hvis man er lavtlønnet, er der altså ikke noget tilskud at hente i en privat dagpleje, som der ellers er i den kommunale. Dog ydes der stadig søskenderabat og almindeligt tilskud som alle forældre får hos den kommunale dagpleje.

 

Fordele med den private dagpleje

Et plus for den private dagplejer er ofte, at de ikke er begrænset på samme måde mht. åbningstider, så er i en familie med 2 jobs, og sene fyraftenstider, så kan man ofte nemmere finde en privat dagplejer, der kan holde det længere åbent, så De kan få dagen til at hænge sammen.

En anden fordel, kan være, at de private dagplejere faktisk ofte ikke er så syge, som dem i den kommunale dagpleje. I en undersøgelse for nyligt af cirka 550 kommunale og private dagplejere, da var sygefraværet markant højere for de kommunale. Så hvis dit barn ikke trives med mange ”fremmede” pasninger, så kan den private dagpleje anbefales, på baggrund af dette.

 

Den private dagpleje

Selvom private dagplejere kan se hinanden som konkurrenter, så er de også kollegaer, der ofte støtter, hjælper og dygtiggør hinanden, så de kan give jeres barn den optimale pasning. Du møder derfor ofte en meget engageret dagplejer, som altid vil yde sit bedste for dig og dit barns trivsel.

Privat dagpleje er et tilbud på lige fod med kommunal dagpleje. Lovmæssigt skal de ikke lave læreplaner, men de arbejder dog ud fra dem.

At man selv vælger sin dagplejer (private dagpleje) giver et godt grundlag for samarbejdet om barnet og dets trivsel. Det giver forældrene mulighed for at fornemme om de og dagplejeren har den rette kemi og holdning til børnepasning, inden man underskriver en pasningsaftale.

Privat dagpleje er en pasningsform under §78 og dermed et alternativ til de offentlige dagtilbud for dig. På den måde kan du selv have 100% indflydelse på, hvor dit barn skal passes.

I den private dagpleje, passes barnet i et privat hjem under tilsyn fra kommunen flere gange årligt.

Er du interesseret i privat dagpleje til dit barn, skal du henvende dig til den dagplejer, du er interesseret i.

 

Privat Dagpleje Nordjylland, her kan anbefales Anittas Privat Dagpleje i Klokkerholm. Anittas private dagpleje har ingen faste åbningstider, dvs. hun tilpasser sin åbningstid til Jeres behov. Du kan læse mere om hendes dagpleje her >> Anittaprivatdagpleje.dk.

 

Dagpleje Klokkerholm | Dagpleje Hjallerup | Dagpleje Flauenskjold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *