home Blandet Erhverv Regnskab & Bogføring

Regnskab & Bogføring

For enhver virksomheder er bogføring og regnskab ikke noget man kan komme uden om. Men spørgsmålet er dog: Kan det betale sig at bogføre selv, eller vil den bedste løsning være, at lade andre stå for bogføringen.

 

Du kan bogføre selv

Nogle vælger at bogføre bilagene selv, da det jo er den billigste løsning, hvis man ser på penge men ikke på tid. For selvom det kan spare dig for penge, så bruger du jo din egen sparsomme tid på kedelig bogføring, hvor du kunne bruge tiden på videreudvikling af virksomheden, kundepleje, markedsføring og andet der gavner virksomheden og salget.

For at leve op til kravene i bogføringslovgivningen, da er det som regel nødvendigt at bruge et økonomisystem, og der er mange forskellige at vælge imellem. Som anbefalede programmer, kan nævnes e-conomic eller winkas.

Fordelen ved at bogføre selv er, at du bevarer kontrollen over regnskabet. Der sker ingenting, som du ikke selv er klar over, og derfor kommer hverken momsafregning, skattens størrelse eller årets resultat som en overraskelse (Dog vil man i de førnævnte økonomiprogrammer, også selv gå ind og se med, selvom en bogholder bogfører for dig).

Ulempen er tidsforbruget. Det kræver både tid og omhyggelighed at have styr på regnskabet. For personer, der aldrig selv har arbejdet med bogføring før, vil der være en længere indlæringsproces, hvor økonomisystemet, moms- og skattesystemet og alle reglerne for det dobbelte bogholderi, vi arbejder med i Danmark, skal på plads.

 

Få hjælp til bogføringen

En bogholder eller revisor kan også løse opgaven for dig. Det anbefales at bruge en almindelig bogholder til den generelle bogføring gennem året. Bemærk, at det kun er større virksomheder og typen af virksomheden, der afgør om du skal aflevere at revisor godkendt regnskab. Her kan der spares mange penge.

Den klare fordel ved at sende bogholderiet ud af huset er, at det er tidsbesparende. Det vil sige, at tidsforbruget falder, men der skal dog stadig bruges lidt tid på at skaffe bilagsmateriale og sende dem (kan gøres elektronisk) til bogholderen.

Hvis man vælger en bogholder (link), som bruger de førnævnte programmer som winkas eller e-conomic, kan man ofte selv holde øje med regnskabet løbende.

Den eneste lille ulempe, kan være at det koster lidt ekstra, og at du ikke selv sidder med alle tallene til dagligt. Dog kan man, som nævnt ovenfor – ved enkelte bogholdere få en bogførings løsning, hvor du sagtens selv kan ”holde øje” med regnskabet.

Det er også meget almindeligt, at du selv fakturerer, mens en bogholder står for bogføringen af betalinger, moms mv. – det gælder om at finde den arbejdsfordeling, som passer dig bedst.

 

Anbefalet bogholder

Vi anbefaler firmaet Topvirk og deres bogholder team – www.bogholder-tp.dk, som har lokalitet i Nordjylland. De kan dog sagtens bogføre for dig selvom du befinder dig på Sjælland eller Fyn, da du kan sende bilag pr. post eller digitalt. De har dygtige og veluddannede bogholdere, som står klar til at hjælpe dig og din virksomhed med bogføringen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *