Rionet

Rionet er blevet et meget populært produkt til haveindretningen og havemiljøet. Derfor bruger mange i dag rionettet til flotte rionet espalier, havehegn, låger og sågar til smarte rionet opslagstavler i det moderne hjem.

Hvis du derfor søger efter et nyt hegn til haven, så kan et flot rionet hegn sagtens være løsningen. Et rionet havehegn kan opbygges på flere måder, enten som et hegn for sig, eller hvor man planter nogle buske sammen med, eller klatre planter (f.eks. klatre hortensia), der kan klatre op af rionettet.

Rionet espalier

Rionettet bliver ofte brugt som espalier, enten hvor det stå op af, f.eks en husmur, eller ude i haven, hvor du bygger rionettet op med to stolper, og planter en klatre plante, eller et æble- eller pæretræ. Træerne er nemme at binde op på espalier af rionet. Rionet espalier, er smukt og fungerer godt i den moderne, samt kan indgå som en naturlig del i den klassiske have.

Typer af Rionet

Rionet fås både som galvaniseret rionet, og som ubehandlet rionet. Det galvaniserede rionet, er ofte en smule dyrere end det ubehandlede, netop fordi det har fået en ekstra behandling og dermed er rustfri rionet. Det galvaniserede rionet bruges ofte af haveejere til hegn og espalier, da det holder stål farven. Dog bruger enkelte haveejere også det ubehandlede rionet, da det netop får en rusten overflade ude i vind og vejr – og kan blende naturligt ind i havens farver.

Rionettet fås også i forskellige tykkelser fra 4mm, 5mm, 6mm op til 12mm, ligesom maskerne i rionettet kan have fra 5x5cm til 15x15cm. Her er de små masker ofte dyrere end de store masker. Dog kan det anbefales at man køber 10x10cm (går også under navnet rionet 100×100, der bare er betegnelsen i millimeter). Når man laver hegn og espalier, da kvaliteten i de små 5×5 masker kan variere en del.

Anvendelses mulighederne er derfor rigtig mange, når man snakker om rionet. Vi har slet ikke nævnt det, som rionettet egentligt var tiltænkt, nemlig som armering af beton, fundamenter mv. Rionet går derfor også under navnene armeringsnet, armeringsvæv og armeringsgitter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *