home Design, livsstil & Mode Sådan bliver du røgfri

Sådan bliver du røgfri

Sådan bliver du røgfri

Det er altid udfordrende at skulle stoppe med noget, som er blevet en fast indgroet vane. At kvitte smøgerne er absolut ingen undtagelse. Hvis du har røget i mange år, så er cigaretter en naturlig del af din hverdagsrytme og livsmønster. Men, der er håb forude, når det handler om rygestop. Faktisk er der en hel del hjælpemidler på markedet, når det handler om rygestop – både i form af hypnose, lægemidler, bøger og håndkøbsmedicin.

Et liv, hvor nikotinen ikke dominerer

De fleste rygere ønsker sig et røgfrit liv, hvor nikotinen ikke dominerer. Et liv, hvor man ikke lader sig styre af dårlige vaner. Første skridt i dit nye røgfrie liv er at tage beslutningen. For en ting er at gå og tænke på at stoppe med at ryge – noget andet er, rent faktisk at gøre det. Når du har taget beslutningen, så skal du finde ud af hvilken metode, du vil tage i brug. For nogle rygere virker det, at tage en ‘kold tyrker’, hvor man simpelthen stopper fra den ene dag til den anden med at ryge. For andre er det slet ikke vejen frem. Uanset hvilken metode, du bruger for at blive røgfri, så kan det lade sig gøre – også for dig.

Nyd alle goderne som røgfri

Drømmer du om et liv, hvor dit tøj ikke lugter af røg, og hvor din familie ikke beklager sig over din dårlige ånde. Ønsker du dig også et liv, hvor du er i kontrol, og ikke er underlagt rygning? Så er grundlaget lagt for et rygestop i nærmeste fremtid. Du kan ty til nikotinerstatning eller tage mere alternative metoder i brug. Der er skrevet en del bøger, hvor du guides til rygestop, og mange har også gode erfaringer med at anvende hypnose, hvor din trang til at ryge forsvinder helt naturligt uden indtagelse af lægemidler og håndkøbsmedicin.

Nøglen til rygestop med succes

Måske har du forsøgt med et rygestop en eller flere gange tidligere uden succes? Mange rygere, der stopper, oplever desværre at falde tilbage i afhængighedens klør på et senere tidspunkt. For nogle er det svært i stressede perioder, for andre er det i sociale situationer at rygestoppet kan være en udfordring. Tit kædes rygning sammen med indtagelse af alkohol eller kaffe – og det er ikke nemt, at skulle fjerne det link. For nogle virker det, at skrue lidt ned for alkohol/ kaffe i den første tid, hvor man kvitter rygningen. Uanset, hvilken type ryger du er, så er det en god idé at opsøge hjælp hos egen læge. Nøglen til dit rygestop er viljen til at være røgfri.

Bliv røgfri og forlæng dit liv

Der er mange fordele ved at stoppe med at ryge. Du er måske bekymret for, om du tager på i vægt eller ikke kan klare det psykisk. Der er altid hjælp at hente i forhold til disse udfordringer – og én ting er sikkert; fordele ved at stoppe overstiger helt klart ulemperne. For det første nedsætter du risikoen for at blive ramt at en lang række sygdomme. Du optimerer altså din sundhed og gavner dit helbred ved at sige farvel til cigaretterne. Allerede efter 20 minutter, kan man måle effekten af rygestoppet. Du får desuden mere energi, og din vejrtrækning vil også forbedres – og det bedste af det hele; du forlænger dit liv. Mange oplever også at deres lugte-og smagssans forbedres, når de stopper med at ryge. Ens for alle er, at man genvinder kontrollen over sit liv, og ikke lader sig styre at uvaner og afhængighed. Så uanset hvad din motivation er, så er fordelene ved rygestop til at få øje på.

kilde: XRyger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *