home Mad, Fest & Byen, Sundhed & Helse Få mere energi til hverdagen

Få mere energi til hverdagen

Mange af os oplever perioder hvor vi føler os udkørte og uoplagte. Der sniger sig flere gab ind i løbet af dagen end der burde, og de mindste bagateller kan virke uoverskuelige. Kort sagt, er er vi tomme for energi. Heldigvis behøver dette ikke at være vedvarende, og der er flere måder hvorpå man kan få mere energi. I denne artikel kommer vi med 3 gode råd, til at skabe mere overskud til hverdagen.

Søvn er alfa omega

Ønsker man mere energi siger man typisk at søvn er nøglen. Med en god nattesøvn kan man skabe overskud og få mest muligt ud af hverdagen. Vi kender alle sammen det, at en dårlig nats søvn sætter sig i kroppen resten af dagen. Man kan have svært ved at koncentrere sig på arbejdet og føler sig generelt umotiveret og uoplagt.

Men hvordan kan man sikre en god nattesøvn, så man nemt kan komme ud af sengen? Først og fremmest er tommelfingerreglen, at man bør sigte efter 7-9 timers søvn. For nogle vil færre timer være tilstrækkeligt, så det vigtigste er at mærke efter om ens krop og sind er veludhvilet når man vågner.

Selvom søvn niveauet er forskelligt for os alle, kan mange nikke genkendende til, at for lidt søvn eller søvnproblemer påvirker vores hverdag. Søvproblemer kan skyldes alt fra stress, tankemylder, eller sågar sidemandens snorken. Hvis du kan nikke genkendende til sidstnævnte, er der dog hjælp at hente. Snorken kan være en stor gene, men der findes faktisk midler der kan komme snorken til livs. Ellers kan der med fordel investeres i et par ørepropper.

Boost dit immunforsvar

Et dårligt immunforsvar kan være begyndelsen til svækket energi, og i værste tilfælde betyde at vi bliver mere modtagelige overfor sygdomme. Det kan være de mest almindelige sygdomme som et dårligt immunforsvar kan lede til bl.a. Influenza og forkølelse.

For at opretholde et stærkt immunforsvar og give kroppen mere energi, kan det være en ide at prioritere ens vitamin indtag. Vitaminer er nemlig en god og effektiv vej til at opretholde et stabilt energiniveau. Især C-vitaminer har en god effekt på kroppens immunforsvar og er med til at beskytte os mod uønskede sygdomme. Hvis ideen om en vitaminpille ikke lyder som noget for dig, kan du i stedet prøve med en lækker smoothie, der indeholder godt med vitaminer. Husk dog at frugt i større mængder ikke er godt – da det indeholder meget sukker – her er grøntsager bedre.

Fordele ved fysisk aktivitet

Motion er sundt! Og det kan også være en effektiv vej til at styrke immunforsvaret. Hvis du har en god grundform, vil du typisk være mindre tilbøjelig til at blive syg og dit immunforsvar vil være bedre til at bekæmpe sygdomme. Derudover er motion en af de bedste energikilder, og samtidig et godt pusterum til hverdagens stress og jag.

Under Covid-19 har flere af os lidt under de lukkede fitnesscentre. Vores træningsmuligheder er blevet begrænsede, og vi har været nødt til at finde andre måder at motionere på. En af de populære motionsformer er derfor blevet udendørs træning, hvad end det måtte være en løbetur eller cirkeltræning med vennerne. Oftest er disse aktiviteter dog uden de tunge vægte. Derfor kan det være en god idé at “hacke” sin træning bl.a. ved brug af okklusion udstyr, som er med til at skabe en mere effektiv muskelvækst. På den måde skal du nok blive klar til sommerens strandsæson.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *