home It & Internet Samsung har indbygget spamfilter

Samsung har indbygget spamfilter

Der findes dem der er vilde med at snakke med telefonsælgere, der gerne vil sælge alt fra mobilabonnementer til forsikring eller velgørende bidrag. Man kommer dog nok ikke uden om, at langt de fleste gerne vil være fri, og snart de har hørt, hvem er ringer, leder efter en måde at får sagt nej tak på.

Verdens største producent af mobiltelefoner, Sydkoreanske Samsung, har nu gjort livet en lille smule lettere for dem, der hører til blandt dem, der gerne så en verden uden telefonsælgere. I deres nye modeller Galaxy S8 og Galaxy Note8 har de nemlig indbygget en form for spamfilter, der giver dig mulighed for at se hvem der ringer.

Langt de fleste telefonsælgere ringede tidligere fra skjult nummer, men i takt med at der er flere og flere, der ikke svarer, når opkaldet kommer fra et skjult nummer, er der flere, der er begyndt at ringe fra numre, der umiddelbart ligner almindelige mobiltelefonnumre.

Slå spamfilter til

Der findes en længere række af app’s der kan vise hvem der ringer, hvis man ikke kender nummeret i forvejen og du har måske hørt om eksempelvis True Caller ID og lignende. Samsung har dog valgt at gå skridtet længere og har indbygget dette i deres topmodeller.

I telefonens indstillinger kan man slå funktionen beskyt mod spam til, og på den måde undgår man de irriterende opringninger. Samtidig identificerer den alle opkald, hvor nummeret ikke i forvejen er kodet ind i din telefonbog. Du kan læse mere om Samsung mobil og deres nye funktioner her

Flere tiltag på vej

Samsung er så vidt vides de første der laver dette tiltag, men de er langt fra ene om at gå til kamp mod reklamer. Apple’s browser Safari tilbyder eksempelvis, at man kan blokere retargeting annoncer, så du ikke pludselig bliver eksponeret for den jakke, du lige har kigget på, på en given hjemmeside.

Generelt er der meget der tyder på, at selvom der kommer flere og flere reklamebudskaber, også bliver gjort mere og mere for at blokere for dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *