home Hus, Have & Auto Slibning af trapper & bordplader

Slibning af trapper & bordplader

Afslibning af trapper

Ved en afslibning af trapper, da bliver trapperne slebet ned til det rene træ, da der ofte altid er en behandling på i forvejen. Det er den samme procedure som ved en gulvafslibning. Man skal starte med det grove papir for at fjerne nuværende behandling, derefter sliber man med finere og finere korn, til træet bliver helt fint og glat. Da de store maskiner ikke kan kommer helt ud til hjørnerne på trappen, så vil der altid være lidt manuel skrabe arbejde til hjørnerne.

Når afslibning af trapper er udført

Når man er færdig med afslibning, er det meget vigtigt umiddelbart efter slibning at efterbehandle dem med en gulvbehandling, der er frit valg at vælge imellem, lak, lud, olie, og evt. med hvide pigmenter. Det skal dog gøres straks for at skåne og beskytte træet. Er du i tvivl om hvilken efterbehandling dine trapper og gulve skal have, så kontakt en gulvmand.

Slibning af bordplade

Mange er i tvivl om deres køkkenbordplader kan reddes? Det kan de oftest, faktisk kan selv de værste bordplader blive næsten 98-99 % som nye. Så en gammel bordplader behøver derfor ikke at blive skiftet, bare for at se ny ud – en enkelt slibning af bordplade og efterbehandling vil være nok.

En slidt bordplade kan få hele køkkenet til at virke sølle og forsømt – her handler det i bund og grund om, at tage sig sammen og finde tiden til at slibe og give olie, eventuelt kontakte en gulvmand, der kan gøre det billigt, godt og hurtigt. For udgiften vil ikke være ret stor, og en lækker, ny olieret bordplade er lige så frisk og indbydende, som den slidte og fugtskadede plade er frastødende.

Afslibning af Køkkenbordplade, se video: https://www.youtube.com/watch?v=LjyRjMd1BYg

Beskyt din nye bordplade af træ

Specielegnet køkkenbords-olie er den bedste løsning, når du vil beskytte er træbordplade bedst muligt mod vand, spildte mad- og drikkevarer.

Den ny slebne eller ny indkøbte bordplade skal slibes let, tørres af og påføres olien, gerne ad flere gange. Træet skal mættes, og du skal huske at oliere undersiden også, så bordpladen ikke slår sig.

Sørg for at gentage behandlingen 1-2 gange om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *