home Blandet Erhverv Stressbehandling

Stressbehandling

Lider du af stress? Så læs med her

Over 140.000 danskere lider af stress, og mange er ikke klar over hvordan de skal bearbejde det. Vi deler her en række tips til, hvordan du kan hjælpe dig selv

Træk håndbremsen
Lær at lyt til din krops signaler. Oplever du symptomer på træthed, humørsvingninger, svedture, søvnløshed, tankemyldrer osv. Så bør du være opmærksom på dit helbred. Disse symptomer er kroppens måde at sige fra på, over for dagligdagens udfordringer. Tag derfor et pusterum, hold en fridag og gør noget godt for dig selv. Det kan være at gå en lang tur, spille et spil, få sovet ud osv. Du bør gøre det, som du føler du har behov for og som du går og savner i hverdagen.

Vær opmærksom på dig selv
Mærk efter inde i dig selv, hvad det er der trykker og gør dig utilpas. Måske er det manglende søvn, dårlig økonomi, for mange ting der skal klares i løbet af dagen, for lange arbejdstider osv. Forsøg at identificerer de elementer, der gør dig stresset og lav om på dem. Måske har det en effekt, måske har det ikke. Du ved det ikke, før du prøver.

Er du endnu ikke diagnosticeret med stress, så deler vi også her en række tips til hvordan du kan undgå stress

 1. Træk vejret
  Din vejrtrækning har stor indflydelse på din krops tilstand. Når vi er stresset, pumper adrenalinen rundt i vores krop. Ved at trække vejret dybt, sænker man udskillelsen af adrenalin og dermed sænker du også stressniveauet. Giv dig selv lov til at tage nogle små pauser i løbet af dagen, hvor du fokuserer på din vejrtrækning.
 1. Mediter
  Meditation hjælper til med at være tilstede i din egen krop og mærke efter hvordan du rent faktisk har det. Hvis du er i tvivl om hvordan meditation foregår, kan du finde mange gode inspirations videoer på nettet.
 2. Motioner
  Lange gåture og yoga er godt hvis man føler sig stresset. Det er vigtigt at motionen ikke føles som endnu et gøremål der blot skal overstås, men at det rent faktisk gør dig mere afslappet.
 3. Elsk dig selv
  Gør nogle gode ting for dig selv, som viser dig, at du er god nok. Undgå de negative tankemønstre og den lille stemme inde i dig selv, der fortæller dig at du ikke er god nok som du er.

Hos Humlebæk Fysioterapi & Stressklinik hjælper vi dig igennem dit stressforløb. Vi udfører stressbehandlinger, som indebærer samtaleterapi, praktiske råd, afspænding, kropsterapi, sanseøvelser mv. Der er fokus på både fysiske såvel som mentale spændinger.

Kontakt Humlebæk Fysioterapi & Stressklinik, hvis du ønsker at høre mere om stressbehandling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *