home Konkurrencer, Sport & Spil Nu i top-100: ‘Klarer Tauson presset, står hele verden åben’

Nu i top-100: ‘Klarer Tauson presset, står hele verden åben’

– Jeg er selvfølgelig glad, men der er en ny dag i morgen, hvor jeg enten skal træne eller videre til et andet sted. Så ja, det er kommet ind nu det hele, men vi er ovre det. Næsten.

18-årige Clara Tauson sendte søndag aften et forsigtigt smil afsted fra bagsædet af en mørk bil et sted i Frankrig.

Det ambitiøse tennistalent var videre. ‘Næsten’. Og nok også en smule rundtosset efter et døgn, hvor danskeren rundede ikke bare én, men hele to store milepæle.

Sejren i WTA-finalen var karrierens første nogensinde og samtidig står Tauson dagen derpå op med vished om, at hun nu er rangeret blandt verdens 100 bedste kvindelige tennisspillere.

Nummer 96 på WTA-ranglisten, for at være helt præcis. Et spring på 43 pladser for teenageren fra Gentofte med kurs mod stjernerne.

– Det er noget, jeg har drømt om i lang tid, og at det så sker allerede nu er – jeg vil ikke sige overraskende – men jeg er glad for det, sagde Clara Tauson til DR Sporten.

Roserne skyllede ind over Clara Tauson efter finalesejren ved WTA-turneringen i Frankrig. Caroline Wozniacki lykønskede stortalentet, og også den tidligere danske tennisspiller, Kenneth Carlsen, ønskede ‘stort tillykke’ med titlen:

Det at krydse top-100-mærket er utrolig vigtigt, fordi de 104 bedste på WTA-ranglisten får direkte adgang til hovedturneringerne i de fire Grand Slams: Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.

– Top-100 er det forjættede land. Det har alle tennisspillere som en stor målsætning, og det har Tauson opnået nu. Nu står døren virkelig på vid gab. Jeg er sikker på, at når den her sæson er omme, så banker hun også på blandt de 50 bedste i verden, siger Michael Mortensen, tennisekspert hos Eurosport, til DR Sporten.

Vejen til WTA-trofæet i Lyon gik blandet andet over sejre mod verdens nummer 33, 105, 81 og 73. Her viste Clara Tauson med al tydelighed, hvor dygtig en boldspiller hun er, mener Michael Mortensen, der ikke tøver med at kalde Tauson ‘en stjerne i svøb’.

– Vi kommer til at se hende i mange finaler fremover. Det er jeg sikker på. Nu er hendes voksenliv på WTA-touren begyndt, og det er en spændende rejse, hun begiver sig ud på, siger Michael Mortensen.

‘Vi skal prise os lykkelige over Tauson’

Tenniskalenderens næste Grand Slam er French Open i maj, og her Clara Tauson nu så godt som selvskrevet på det orange grusunderlag, vurderer Michael Mortensen.

Formen går kun én vej, og hun kommer ikke til at tabe point på WTA-listen inden, lyder det.

Netop French Open var her Clara Tauson fik sin Grand Slam-debut, da hun sidste år – højest overraskende – slog amerikanske Jennifer Brady, som dengang lå nummer 25 på verdensranglisten, i første runde.

Den slags bedrifter – krydret med weekendens sejr – understreger, hvor ekstremt højt niveau, danskeren har, mener Michael Mortensen.

– Clara er en af de mest teknisk velfunderede spillere på WTA-touren, og her taler jeg altså også om de spillere, der er top-10 i verden, siger Eurosports tennisekspert.

Det interessante bliver så, hvordan en 18-årig tennisspire med store drømme reagerer fremadrettet, når forventningerne kun går én vej.

– Hvis hun rent mentalt kan klare det pres, der følger med, så står hele verden åben for hende, siger Michael Mortensen.

– Clara Tauson har virkelig sendt et signal til alle de bedste i verden om, at hun er en spiller, de skal holde øje med, fordi hun er i en rivende udvikling. Og hun bliver bare bedre og bedre.

Rigtig mange har allerede haft travlt med at sammenligne Tauson og Danmarks største tennisnavn, Caroline Wozniacki, som indstillede karrieren sidste år. Den danske Grand Slam-vinder har uden tvivl været en stor inspiration, lød det.

– Wozniacki har gjort rigtig mange gode ting og været nummer et i verden, så det har jeg selvfølgelig set op til, men jeg prøver at spille mit eget spil, sagde Clara Tauson til DR Sporten.

De to har nu det til fælles, at de begge vandt deres første WTA-titel som 18-årig. Den slags kan man kun lette på hatten over.

– Der venter så mange spændende ting forude for Clara Tauson. Vi skal bare prise os lykkelige for, at vi har fået endnu en stjernespiller. Hun har virkelig taget stafetten fra Wozniacki til sig. Den overlevering er fuldbyrdet i kraft af, at hun vandt WTA-titlen i Lyon, siger Michael Mortensen.

Kilde: DR Nyhederne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *