home Blandet Erhverv Valg af håndværker

Valg af håndværker

Valg af håndværker

Valg af håndværker – I forbindelse med et tagskifte, renovering eller en boligfornyelse er der brug for gode fagfolk. Ikke mindst, hvis det eksisterende skal ændres. Den professionelle håndværker kan både give gode råd og sikre korrekt udførelse af arbejdet. Det er yderst vigtig at man vælger en håndværker til at hjælpe med større projekter, for vist der skulle opstå problemer senere hen, da skal håndværkeren udbedre skaden eller betale for udbedring, det er din garanti for godt arbejde – laver du det derimod selv, kan du ikke komme efter nogen, hvis muren er skæv eller taget er utæt osv.

Når du skal begynde dit byggeprojekt, så start med at indhente tilbud fra håndværkeren og meget gerne fra flere. Derved har du mulighed for at sammenligne håndværkernes tilbud og vurdere både prisleje, aftale og tidsplan. Som bygherre har du nu mulighed for at afgøre, ud fra hvilke kriterier du vil træffe dit valg.

Det er desuden en god idé at indhente referencer fra håndværkeren på tidligere udførte opgaver og derved høre andre kunders erfaring. Ofte er håndværkerens generelle omdømme en god rettesnor for, om han udfører sit arbejde godt og med levering til tiden. Det kan betale sig at bruge tid på at finde den rigtige håndværker.

Du kan også undersøge, om håndværkeren er tilsluttet en byggegarantiordning; dvs. om han er medlem af en brancheforening. Dette vil stille dig bedre, hvis den valgte håndværker går konkurs. Når aftalen skal forhandles på plads, er det vigtigt, at du gør forarbejdet ordentligt og har sat dig ind i aftalen. Du som kunde har selv et medansvar i forbindelse med eventuelt byggesjusk. Aftalen skal altid være skriftlig med både tegninger og tekniske beskrivelser af opgaven. Andre elementer i aftalen kan være, hvornår og hvordan betalingen skal falde, og om firmaet rydder op efter sig selv, når opgaven er fuldført.

Et godt råd ved større projekter, er at bruge en del af byggesummen til uvildig rådgivning. Få hjælp af en byggerådgiver med at få aftalen lavet – det kan betale sig i det lange løb.

 

Anbefalede Murer- & Tømrer i Nordjylland:

Tømrer Frederikshavn – Murer Frederikshavn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *